spot_img
spot_img

Detalji stravične nesreće u Brčkom: A.H. (2002) usmrtio majku (1976) i kćerku (2011)

spot_img
spot_img

U brčanskoj Mostarskoj ulici sinoć je došlo do teške saobraćajne nesreće.

U nesreći je učestvovalo jedno motorno vozilo Ford Fokus i dvoje pješaka.

Vozilo je udarilo pješake koji su prelazili ulicu mimo pješačkog prelaza, a koji su smrtno stradali. Nezvanične informacije govore da se radi o majci i kćerci, a ulicu su prelazile ispred svoje porodične kuće.

Vozač je odmah nakon nesreće zadržan na licu mjesta.

O nesreći su se oglasili i iz Policije Brčko distrikta:

Oko 20:00 sati u ulici Mostarska došlo je do udara motornog voila u pjesake.

Policiiski službenici su na licu mjesta utvrdili da se radi o putničkom motornom vozilu marke “Ford Fokus” kojim je upravljao vozač A.H., rođen 2002. godine iz Brčkog, a koji je navedenim vozilom udario u dva pješaka rodena 1976. godine i 2011. godine koja su smrtno stradala.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH izvršen je uviđaj na licu mjesta, te su preduzete i druge istražne aktivnosti na utvrđivanju svih okolnosti pod kojima se saobraćajna nezgoda dogodila.

Zbog postojanja osnova sumnje da je vozač motornog vozila marke “Ford Fokus” počinio krivično djelo “Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja” iz člana 330. stav 2. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, isti je u 21:55 sati lišeb slobode, te će dana 28.08.2023. godine uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predat u dalju nadležnost Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img