spot_img
spot_img

Детаљи плана за брчански аква парк: Изградња за максимално три године, у плану и хотел

spot_img
spot_img

Влада Брчко дистрикта БиХ ускоро ће, како је најавио Есед Кадрић, градоначелник Брчко дистрикта, расписати јавни позив за изградњу модерног аквапарка, који је усклађен с приједлогом регулационог плана Фицибајер.

ПОСЛОВНИ ИНТЕРЕСИ

Како наводи Кадрић, овај водени парк ће дистрикт учинити атрактивном туристичком дестинацијом и грађанима пружити нове неопходне садржаје, а инвеститорима ће омогућити да кроз улагање у овакав туристички комплекс остваре пословне интересе.

Влада Брчко дистрикта је наручила израду регулационог плана туристичко-рекреативне зоне Фицибајер, која је као таква позната још из доба Аустро-Угарске. На том подручју у финалној је фази изградња градског стадиона. Посљедњи тендер за изградњу стадиона расписат ћемо крајем године и додатно смо обезбиједили око 9,5 милиона КМ. У оквиру тог комплекса наћи ће се мултифункционална градска дворана за коју смо данас (јуче, оп. а) предали документе за урбанистичку дозволу, која ће подразумијевати и затворене базене.

Поред те дворане, урадили смо идејни пројекат будућег воденог парка за који смо се опредијелили да понудимо потенцијалним приватним инвеститорима да Влада дистрикта исходује дозволе и да омогућимо једну дугорочну концесију с обзиром на то да се ради о атрактивној локацији на самој обали Саве, у близини градске дворане, стадиона и хотелских садржаја који ће бити предвиђени у тој зони, каже Кадрић за Ослобођење.

Додаје да ће ових дана исходовати локацијску дозволу, расписати јавни позив и понудити инвеститорима, ко жели да гради хотел, плус аква парк, као један комплекс.

Сматра да би улагање у овакав објекат, којег нема у ближем окружењу, било сасвим исправна инвестиција.

– Ми бисмо омогућили фазну изградњу аква парка и наше процјене су да би то коштало између шест и осам милиона КМ. То су процјене инжињера који су радили на припреми идејног пројекта, али са Владом дистрикта се да договорити и фазна изградња. Један од елемената који ће нас опредјељивати јесте брзина изградње приликом избора будућег приватног партнера, а то је максимално до три године да се у цијелости изгради, напоменуо је.

ДРУГАЧИЈИ ТРЕТМАН

На крају је додао да дистрикт нема властиту туристичку заједницу, али да ће се и то промијенити.

– Припремили смо сва акта да формирамо туристичку заједницу. До сада смо имали службу за туризам у оквиру Градске управе, што се показало неефикасним. Много је туристичких потенцијала које има Брчко и културно-хисторијских вриједности које треба реафирмисати и дати им нову функцију, те организовати другачије третирање тих вриједности, рекао је Кадрић.

 

 

 

(oslobodjenje.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img