spot_img
spot_img

Детаљи акције “Мадагаскар”: Фирмама из Брчког блокирани рачуни због везе с Холанђанином

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У склопу међународе полицијске акције „Мадагаскар“ блокирани су рачуне двије приватне фирме из Брчког и Оџака, због сумње да су повезане са ухапшенима у поменутој акцији.

Како Српскаинфо сазнаје, у овом предмету блокирани су рачуне фирме „Аликос“ из Брчког, која је у власништву Алика К, те фирме “АГМ – Fenstertehnik“ из Оџака, на чијем челу је Алага М.

Током истраге у овом предмету инспектори су прикупили информације да су ове фирме повезане с Холанђанином Корнелисум Маринус ван Велзеном, који је ухапшен у понедјељак у Оџаку.

На интернету се може наћи да се фирма „Аликос“ бави производњом, трговином и услугама, а „АМГ Fenstertehnik“ производњом ПВЦ столарије.

Портпарол МУП Републике Српске Мирна Миљановић је рекла да је Велзен предат Суду БиХ ради даље екстрадиције.

Ван Велзен је јуче ухапшен у оквиру међународне полицијске акције кодног назива “Мадагаскар”, која је усмјерена на разбијање организоване криминалне групе која се бави неовлаштеном производњом и прометом опојних дрога.

У претресима на подручју Холандије полиција је јуче одузела 18 килограма МДМА дроге, чија је вриједност 360.000 евра. Према тврдњама холандске полиције, од 18 килограма дроге МДМА може се произвести милион екстазија.

 

 

 

 

(srpskainfo.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img