Detalji akcije “Korov” u Brčkom: Na tri plantaže droga vrijedna pola miliona KM

Policija Brčko distrikta BiH na osnovu kontinuiranih planskih aktivnosti i operativnih saznanja na sprečavanju i suzbijanju organizovanog kriminaliteta i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga provela međunarodnu akciju kodnog naziva “KOROV”.

Akcija je realizovana dana 02.08.2022. godine na području mjesta Gornja Skakava, gdje su na tri lokacije pronađene plantaže opojne droge sa ukupno 302 stabljike „Indijske konoplje”, zatim kompletna oprema za uzgoj i drugi predmeti važni za krivični postupak. Na izvršenju krivičnog djela zatečena su dva lica inicijala K.P. i K.K. koji su lišeni slobode i nad njima se provodi dalja kriminalistička obrada.

- Reklama -

Pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH obavljen je uviđaj na licu mjesta, te su izvršeni pretresi dva lica, kuće i pomoćnih objekata na području Gornje Skakave, a od MUP-ova Republike Hrvatske i Republike Austrije zatraženo je vršenje pretresa na teritoriji ovih država.

Tržišna vrijednost zaplijenjene opojne droge procjenjuje se na iznos od oko 500 hiljada konvertibilnih maraka.

Protiv osumnjičenih će zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo “Neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, biti podnešen Izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime