Deseta osnovna škola dobila vrijednu donaciju

Deseta osnovna škola u Bijeloj danas je dobila vrijednu donaciju. Sredstva za nastavu i sportsku opremu donirala je organizacija „Spirit of America” posredstvom Ambasade SAD-a u BiH.

Učestvujući u vježbi sa Oružanim snagama BiH, vojska SAD-a imala je priliku da upozna učenike Osnovne škole u Bijeloj. Kroz razgovor sa djecom uvidjeli su da je većina učenika zainteresovana za sportske aktivnosti ali nažalost nisu imali potrebnu opremu za realizaciju tih aktivnosti.

„Mi planiramo posjetiti i ostala mjesta i druge škole, to nam je dugoročni plan”, rekao je Ričard Garsia kapetan pri Ambasadi SAD-a u BiH.

Direktor X osnovne škole ističe da je ova donacija veoma značajna, kao i podrška koju pruža vlada SAD-a talentovanoj djeci.

„Prenose informaciju u kakvoj smo mi situaciji, jako su začuđeni sa velikim brojem odlaska, to ih zbunjuje. Uvijek traže pitanje da li mi znamo zašto. Traže mlade talente u našim školama da podrže i spremni su podržati neku djecu koja imaju informaciju o sportu, nekim drugim aktivnostima, da su talenti”, istakao je Petar Mendeš direktor X osnovne škole u Bijeloj.

A talenata u toj školi ima na pretek. Nadaju se da će to, zaista, uvidjeti i donatori i pomoći im da napreduju.

 

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime