spot_img

Deset miliona evra za objekte na obilaznici oko Brčkog

Published:

Nakon zimske faze mirovanja, radovi na izgradnji obilaznice oko Brčkog nastavljeni su nedavno, izvođenjem operativno-građevinskih zahvata na izgradnji betonskih konstrukcija dva najveća mosta trase obilaznice.

Direktor JP “Putevi Brčko” Miroslav Miškić kaže da je u fokusu gradnje most Blizna, dug 290 metara i visok 15 metara, kao i most Pruga u Brki koji će se graditi u dužini od 330 metara. Ono što trenutno koči radove na ovom mostu su strujni dalekovodi koje hitno treba izmjestiti.

“Za izgradnju mosta Pruga moraćemo izmjestiti privremeno kružni prijelaz u dijelu oko trgovačkog centra Fis kako bismo ubrzali radove i na taj način oslobodili osamdeset posto trase u dužini mosta. Sve vrijeme se vrše pripreme za dva tamponska sloja, jedan od 20 cm i drugi (cementna stabilizacija) od 15 cm”, pojašnjava Miškić dodajući da su u toku pripreme materijala koji narednog mjeseca stiže na trasu.

Od planiranih 28,5 miliona evra, kolika je vrijednost obilaznice, za ove konstrukcije, uz predviđene raskrsnice i kružne tokove, izdvojeno je između osam i deset miliona evra.

Kada su u pitanju ostale aktivnosti, Miškić najavaljuje nastavak rekonstrukcije i sanacije sedam brčanskih ulica.

S obzirom da su u posljednje vrijeme sve više učestalije pritužbe građana u vezi nepropisnog parkiranja na nedozvoljenim površinama, Miškić kaže da je njihova nadležnost samo u okvirima označenih mjesta, te da je za rješavanje ovog pitanja potrebno ići ka izmjenama Zakona o komunalnim djelatnostima.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img