DEMOS Brčko: Nakon uništenja zdravstva, sramno rušenje ugleda Skupštine

Brčanski Opštinski odbor Demokratskog saveza danas se javnosti obratio saopštenjem, a povodom nedavnih dešavanja u Skupštini Brčko distrikta. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Sasvim je evidentno da je javno zdravstvo u Brčko distriktu potpuno uništeno, razoreno korupcijom, nepotizmom i nestručnošću.

Ipak, čelni ljudi Distrikta, oni koji su za ovakvo stanje najodgovorniji, ne samo da ne rade na ovom gorućem problemu koji se tiče svih nas, već su, čini se, namjerili da još jednu instituciju našeg grada srozaju i unište.

Javnost Brčko distrikta ovih dana svjedočila je sramnom rušenju ugleda Skupštine Brčko distrikta. Riječnikom nedostojnim kafanske atmosfere razgovaralo se u poslaničkim klupama, i umjesto da se hitno iznađe rješenje za sve gore stanje u zdravstvu, prešlo se na lične optužbe, uvrede i klevete.

Ugled najvišeg predstavničkog tijela Distrikta, najviše zakonodavne institucije ove zejednice u čijoj je nadležnosti i određivanje opšte politike Distrikta, ovakvim rječnikom srozan je na najniži nivo od njenog osnivanja. Poslanici, koje je, nije na odmet još jednom podsjetiti, birao upravo narod, pogrešno su shvatili svoju ulogu. Oni su, istina, dali primjer ponašanja, ali onaj negativni, pa tako sve građane Brčkog uče kako se ne treba ponašati. Ni u trećerazrednoj birtiji, a kamoli u Skupštini.

O sveukupnom stanju javnog zdravstva u našem gradu ne treba trošiti riječi, ono je nažalost odavno jasno svim građanima.

Sada je jasno i da oni koji su izabrani da vode ovaj grad nisu u stanju da po tom pitanju urade bilo šta, jer su prezauzeti ličnim interesima, prepucavanjima i optužbama.

Sve na štetu građana, naravno.

Demokratski savez, kao odgovorna politička opcija, nastaviće da ukazuje na negativne pojave u društvu i srozavanje ugleda institucija, kako u Brčko distriktu, tako i u Republici Srpskoj.

U Brčkom, 24. oktobra 2019. godine.
Demokratski savez
Opštinski odbor Brčko

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime