spot_img
spot_img

ДЕМОС Брчко: Након уништења здравства, срамно рушење угледа Скупштине

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Брчански Општински одбор Демократског савеза данас се јавности обратио саопштењем, а поводом недавних дешавања у Скупштини Брчко дистрикта. Саопштење преносимо у цјелости:

Сасвим је евидентно да је јавно здравство у Брчко дистрикту потпуно уништено, разорено корупцијом, непотизмом и нестручношћу.

Ипак, челни људи Дистрикта, они који су за овакво стање најодговорнији, не само да не раде на овом горућем проблему који се тиче свих нас, већ су, чини се, намјерили да још једну институцију нашег града срозају и униште.

Јавност Брчко дистрикта ових дана свједочила је срамном рушењу угледа Скупштине Брчко дистрикта. Ријечником недостојним кафанске атмосфере разговарало се у посланичким клупама, и умјесто да се хитно изнађе рјешење за све горе стање у здравству, прешло се на личне оптужбе, увреде и клевете.

Углед највишег представничког тијела Дистрикта, највише законодавне институције ове зеједнице у чијој је надлежности и одређивање опште политике Дистрикта, оваквим рјечником срозан је на најнижи ниво од њеног оснивања. Посланици, које је, није на одмет још једном подсјетити, бирао управо народ, погрешно су схватили своју улогу. Они су, истина, дали примјер понашања, али онај негативни, па тако све грађане Брчког уче како се не треба понашати. Ни у трећеразредној биртији, а камоли у Скупштини.

О свеукупном стању јавног здравства у нашем граду не треба трошити ријечи, оно је нажалост одавно јасно свим грађанима.

Сада је јасно и да они који су изабрани да воде овај град нису у стању да по том питању ураде било шта, јер су презаузети личним интересима, препуцавањима и оптужбама.

Све на штету грађана, наравно.

Демократски савез, као одговорна политичка опција, наставиће да указује на негативне појаве у друштву и срозавање угледа институција, како у Брчко дистрикту, тако и у Републици Српској.

У Брчком, 24. октобра 2019. године.
Демократски савез
Општински одбор Брчко

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img