spot_img

Delegacija Distrikta u zvaničnoj posjeti Bijeljini

Published:

- Advertisement -

Delegacija Brčko distrikta BiH na čelu sa gradonačelnikom Sinišom Milićem boravila je danas u zvaničnoj posjeti Bijeljini gdje su nakon sastanka sa gradonačelnikom Mićom Mićićem i njegovim saradnicima, predstavnici dviju lokalnih zajednica obišli poslovno-industrijsku zonu i eko-deponiju u ovom gradu.

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da su dva komšijska grada upućeni jedan na drugi, prvenstveno u smislu putne komunikacije, o čemu je bilo govora na sastanku, ali i u smislu mogućih zajedničkih projekata i prenošenja dobrih iskustava.

“Bilo je riječi o izgradnji auto-puta kao i gasovoda koji bi prolazili i kroz Brčko distrikt BiH. Postoje obostrani interesi da se ide u realizaciju tih projekata koji već postoje u prostorno-planskoj dokumentaciji Distrikta. Razgovore koje smo danas započeli nastavićemo s ciljem ostvarenja onoga što nam je primarna funkcija, a to je da radimo u interesu građana”, istakao je gradonačelnik Milić.

On je dodao da se u zakonskim i praktičnim rješenjima distrikta Brčko mogu primjeniti dobra iskustva koja Bijeljina ima kada je riječ o izgradnji poslovnih zona, te beneficijama koje se daju poslovnim subjektima.

Gradonačelnik Bijeljine Mićom Mićić istakao je da je današnja posjeta delegacije Brčko distrikta BiH bila od koristi za oba grada, te da će sigurno biti uzvraćena.

“Danas smo gradonačelniku Distrikta i njegovim saradnicima pokazali kako izgledaju naše poslovne zone. Prenijeli smo naša iskustva te posebne pogodnosti koje nudimo privrednim subjektima koji otvaraju nova preduzeća, a samim tim i nova radna mjesta”, istakao je Mićić. On je dodao da je bilo riječi o zbrinjavanju otpada na području Semberije i Posavine te zaključio da će se dobra i prijateljska saradnja dva grada sigurno nastaviti i konkretnim projektima.

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img