spot_img
spot_img

Дедеић Комисији за превенцију корупције у Брчком пријавио сам себе

spot_img
spot_img

Brcanski-forum.com дошао је до информације да је директор Завода за планирање, пројектовање и изградњу, Исмет Дедеић, упутио пријаву против себе Комисији за превенцију корупције у Брчком.

Повод за тај необичан поступак, како сазнајемо, било је саопштење Полиције Брчко дистрикта везано за полицијску акцију кодног назива “Систем” која је спроведена у Заводу.

У сапштењу је наведено да је поменута акција изведена због корупције у запошљавању, те да су предсједник и чланови Комисије за запошљавање у Заводу (један од чланова је и Дедеић као директор) приведени у Полицију и предати Тужилаштву у даљу надлежност.

Тим поводом питали смо господина Дедеића да ли је тачно да је поднио пријаву против самог себе, те замолили да мало шире образложи тај поступак:

“Тачно је да сам то урадио. Наиме, протекло је више од годину дана од спроведене акције, а још увијек нема тужилачке одлуке, изузев неких најава, попут пријетње Главног тужиоца Зекрије Мујакновића, упућене за скупштинском говорницом.

Имајући у виду чињеницу да се ово питање политизира, да су неки посланици изразили интересовање кад ће та акција бити окончана, затим да један портал и незванични портпарол “чувара закона” најављује оптужнице, ја сам осјетио потребу да дам лични допринос и помогнем да се на овај предмет што прије и на законит начин стави тачка.

Да се самопријавим Канцеларији за превенцију корупције посебно сам био мотивисан чињеницом да Тужилаштво пријети оптужницама иако није саслушало свједока – члана Комисије за запошљавање у Заводу којем је Главни координатор Владе упутио пријетњу да његов баџо мора бити примљен на мјесто возача, што је кључни доказ политичке пријетње члановима Комисије. И умјесто да ти чланови буду награђени због супроставкјања политичком запошљавању које разара ову средину, над њима је извршено полицијско-тужилачко насиље и тортура.

Ја тврдим да у овом случају нема елемената корупције, јер нико од кандидата за поменуто радно мјесто није запослен. Уз то, о пријетњама поменутог високог званичника Владе везано за предметни конкурс и случај, блоговремено је упознат и Главни тужилац. Но, очито је да се сусрећемо са овдашњом верзијом познате Орвелове тезе – да су сви грађани једнаки, а да су неки једнакији.

Ја позивам све институције и грађане да пријаве надлежним органима ако имају било какав доказ да сам у цијелој својој радној каријери начинио било какву коруптивну радњу, да ми је било ко дао поклон или нешто друго што се рачуна као мито, да сам запослио неког члана своје породице или било кога другог на незаконит начин.

Подсјећам да је на основу Налога супервизора, којим сам смијењен са функције савјетника за привреду, годинама вршена опсежна истрага да ли сам починио било шта од претходно набројаног, е да би то све било окончано тужилачком одлуком да нема основа за сумњу да се води даља истрага. Онда је услиједила и одлука другог супервизора којом је укинут поменути срамни Налог, а у чијем иницирању су стајали разни “муљатори и шићарџије”, слични покретачима ове режиране акције због тобожњег коруптивног запошљавања у Заводу.

Зато тврдим да нико ни у овом случају неће моћи да докаже неку незакониту радњу. Тврдим то, без обзира на кулоарску информацију да је наводно поступајући тужилац у овом предмету рекао да у овом предмету нема доказа за подизање оптужнице, али му је, наводно, одговорено да мора ићи до краја и да му то неће бити прва оптужница која је на суду одбачена.

Све су то били мотиви да поднесем Канцеларији за превенцију корупције пријаву против себе, те да убрзам разрјешење ове тужилачко-полицијске фарсе.

Успут најављујем и да ћу ускоро објавити књигу са обиљем најконкретнијих доказа о системској корупцији и криминалу те о носиоцима тих највећих пошасти које раздиру Брчко дистрикт и убијају будућност његових грађана.

Много је разлога што имам дубоко неповјерење у Главног тужиоца и шефа Полиције, али вјерујем у Суд Брчко дистрикта и, прије свега, у своју личну невиност. И вјерујем да ћу, у случају да дође до оптужнице, као и у низу ранијих монтираних прогона и процеса против мене, доказати да је све ово само дио хајке коју континуирано воде они који у мојој радној репутацији и етици, на које сам поносан, налазе препреку за обављање својих мутних послова и планова на штету Дистрикта и његових грађана.

На мени није остала нити ће остати никаква сјенка ни хипотека бављења било каквим криминалним радњама. И то не због ‘чувара закона’, већ због моје личне и породичне части, као и због припадника мога бројног и часног племена. Због мојих предака и потомака” – истакао је Дедеић на крају свога образложења везаног за полицијско-тужилачку акцију кодног имена “Систем”.

 

 

 

 

(brcanski-forum.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img