spot_img
spot_img

Давор Видовић најбржи на “Стазама Бранка Ћопића”

spot_img
spot_img

Давор Видовић из Атлетског клуба “Маратон” Брчко побједник је 11. маратона “Стазама Бранка Ћопића” у мушкој,а Радана Бурсаћ из АК “Слобода” Нови Град у женској конкуренцији.

Видовић је стазу од 42,2 километра од Хашана, родног мјеста књижевника Бранка Ћопића, до Новог Града претрчао за два сата, 49 минута и 44 секунде.

Други је у мушкој конкуренцији Ненад Шкорић из Бањалуке са временом 3:19:26 и трећи Денис Џајић из Босанске Крупе са временом 3:40:36.

Бурсаћева је маратонску трку претрчала за 4:38:32, другопласирана је Данијела Тешановић из Бањалуке са временом 4:38:33 и трећа Сандра Бијелић такође из Бањалуке са временом 4:38:34.

У полумаратонској трци на 21,1 километар у мушкој конкуренцији најбржи је био Срђан Самарџић из АК “Маратон” Брчко са временом 1:23:26, други је Санел Куртагић АК “Бурт” Бихаћ са временом 1:24:15 и трећи Душан Броћета из АК “Маратон” Брчко са временом 1:27:13.

У женској конкуренцији најбржа полумаратонка је Сњежана Писарић из АК “Маратон” Брчко која је стазу претрчала за 1:43:28, друга је Драгослава Балта из АРТ “Зотовић” Бањалука са временом 1:51:42, а трећа Драгана Рољић из РК “Лусија Кимани” Бањалука са временом 1:52:52.

У Трци грађана на пет километара у мушкој конкуренцији најбржи је био Велид Жигић са временом 20:19, други је Вукашин Јелисавац са временом 21:40 и трећи Кристијан Блануша са временом 22:28.

У женској конкуренцији прва је била Сара Ковачевић са временом 32:47, друга Далија Даутчехајић 33:24 и трећа Елена Мачак 34:45.

Почетак маратонске трке јутрос је у 9.00 часова у Хашанима озваничио начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић који је рекао да ова манифестација повезује спорт и културу и његује сјећање на великана писане ријечи Бранка Ћопића.

На Тргу Младена Ољаче у Новом Граду учеснике је поздравио начелник општинског Одјељења за друштвене дјелатности Младен Јањетовић који је напоменуо да је ово била прилика и за презентацију туристичких потенцијала ове локалне заједнице.

Предсједник АК “Слобода” Дадо Џинић захвалио је свим волонтерима који су помогли да се маратон данас успјешно одржи.

“Славимо данас и јубилеј пуних 10 година како је организован први маратон”, рекао је Џинић.

Ову манифестацију под покровитељством општина Нови Град и Крупа на Уни организује АК “Слобода” Нови Град.

 

 

 

(srna)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img