Đapo o smjeni: “Neviđena politička korupcija”

Iz JP „Komunalno Brčko“ danas je potvrđeno da je Upravni odbor ovog preduzeća juče na vanrednoj sjednici razriješio dužnosti direktora Mirsada Đapu i za vršioca dužnosti direktora ovog preduzeća danas imenovao Kemala Atića, diplomiranog ekonomistu iz Brčkog.

Upravni odbor je razriješenje Đape obrazložio ispunjavanjem uslova za odlazak u penziju u skladu sa Zakonom o penzijsko-invalidskom osiguranju FBiH, čiji je osiguranik.

– Ovo je politička smjena i politička korupcija neviđenih razmjera – rekao je Đapo u izjavi za Srpskainfo.

Odgovornom smatra SBB na čiji je prijedlog imenovan za vršioca dužnosti početkom 2018, da bi pola godine kasnije bio izabran za direktora.

– Nisam razočaran jer kod nas je sve moguće pa i smjena samo nekoliko dana nakon što je Skupština jednogasno usvojila izvještaj o poslovanju preduzeća. Preduzeće sam preuzeo sa gubitkom 8.000.000 KM, a sada ono ima dobit od 1.100.000 KM. Obnovljen je vozni park koji nisu imali jer su vozila uzimali na lizing, a istovremeno građani imaju najjeftinuju cijenu struje, vode i odvoza smeća – rekao je Đapo.

On je najavio da će ostvarivanje svojih prava po osnovu četvorogodišnjeg ugovora tražiti na sudu i podsjetio da su pred sudovima Brčko distrikta i predmeti smjene dva prethodna direktora ovog preduzeća Admira Nukovića i Nermina Rejzovića što bi ovo preduzeće moglo veoma skupo koštati.

Osim zaštite svojih prava pred sudom Đapo je najavio i pokretanje priče o trgovini političkim uticajem.

– Svjestan sam da je to teško dokazati, ali ću sa advokatima pokušati da pokrenem i dokazivanje trgovine političkim uticajem – rekao je Đapo.

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime