spot_img
spot_img

Дани европског филма у Брчком

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Удружење грађана “Легалис” Брчко дистрикта БиХ, под покровитељством Владе Брчко дистрикта БиХ, организује петодневну манифестацију под називом “Дани европског филма” која ће бити одржана у Омладинском центру у Брчком.

Филмови европске продукције, који су вишеструко награђивани на бројним филмским фестивалима широм Европе, биће приказани брчанској публици по датумима:

Субота 30.11. 2019.

НАЈСРЕЋНИЈА ДЈЕВОЈКА НА СВИЈЕТУ (The happiest Girl in the World) драма у 17 часова

Недјеља 1.12 2019.

МЕЂУ ВУКОВИМА (Entrelobos) драма, авантура у 19 часова

Петак 6.12. 2019.

СУШТИНА ЖИВОТА (The Salt of Life) комедија у 19 часова

Субота 7.12. 2019.

ЗАУСТАВЉЕН НА ПУТУ (Stopped on track) драма у 19 часова

Недјеља 8.12. 2019.

СТВАРНОСТ (Reality) комедија, драма у 19 часова

Координатор пројекта Божидар Јовић је истакао да су филмови који ће бити приказани на манифестацији филмови са причама и да се доста разликују од Холивудских остварења.

“Идеја пројекта је представити европску кинематографију публици у Брчком и показати да се итекако квалитетна филмска остварења могу пронаћи и на тлу Европе”, еркао је Јовић.

“Филмови су снимани у Шпанији, Француској, Нјемачкој, Румунији, Холандији, Италији и Румунији што само по себи говори о мултикулуралном аспекту пројекта. На овом фестивалу одлучили смо публици пружити филмове са причом, филмове за размишљање, али и добро расположење. Позивамо публику да дође и заједно са нама ужива пред великим платном. У ишчекивању квалитетног градског биоскопа, ово је алтернатива за све који воле да филм гледају у друштву”, додао је Јовић.

“Захвалио бих Влади Брчко дистрикта БиХ на подршци пројекту, а посебно Пододјељењу за подршку МЗ, НВО и удружењима грађана које је активно сарађивало са нама током припреме пројекта”, закључио је Јовић.

УГ “Легалис” је омладинска организација која окупља младе људе и која покушава да додатним садржајима пружи младима оно што млади највише воле, а то је дружење.

Улаз на ову манифестацију је бесплатан.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img