Čubrilović u Brčkom: O izmjeni zakonskih rješenja od značaja za građane Brčkog, trasi auto-puta i privrednoj saradnji

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić sastali su se danas u Brčkom.

Teme razgovora odnosile su se na privrednu saradnju, aktivnosti koje se sprovode u vezi sa izgradnjom novog auto-puta te izmjene zakonskih rješenja u cilju ostvarivanja prava građana u oblasti penzionog osiguranja i prava na podsticaje u poljoprivredi.

„Bilo je riječi o usklađivanju i izmjeni zakonodavstva budući da se Zakon o penzijsko-invalidskom osiguranju RS direktno primjenjuje na prostoru distrikta Brčko. Kada su u pitanju policijski službenici Policije Brčko distrikta, za njih ne vrijedi odredba o pet plata koje su najpovoljnije u smislu određivanja penzije prilikom kreiranja rješenja o penzionisanju. Potrebno je uskladiti određene zakone kako bismo i tim policijskim službenicima izašli u susret“, rekao je gradonačelnik Milić.

On je dodao da je sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske razgovarao i o pitanjima koja se tiču ostvarivanja prava na podsticaje u slučaju da podnosilac zahtjeva ima prebivalište u RS-u ili Brčkom, a zemljište se nalazi ili u Distriktu ili u RS.

„Postoje određeni problemi i to su pitanja koja ćemo na operativnom nivou uz podršku predsjednika nastojati da rješavamo“, dodao je Milić.

Gradonačelnik je napomenuo da je na sastanku razgovarano o suštinski važnim temama poput privredne saradnje i izgradnje auto-puta iz pravca Vukosavlja prema Bijeljini kao i trasi koja bi išla iz pravca Sarajeva, takođe kroz Brčko, prema Beogradu.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime