spot_img
spot_img

Чубриловић у Брчком: О измјени законских рјешења од значаја за грађане Брчког, траси ауто-пута и привредној сарадњи

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић састали су се данас у Брчком.

Теме разговора односиле су се на привредну сарадњу, активности које се спроводе у вези са изградњом новог ауто-пута те измјене законских рјешења у циљу остваривања права грађана у области пензионог осигурања и права на подстицаје у пољопривреди.

„Било је ријечи о усклађивању и измјени законодавства будући да се Закон о пензијско-инвалидском осигурању РС директно примјењује на простору дистрикта Брчко. Када су у питању полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта, за њих не вриједи одредба о пет плата које су најповољније у смислу одређивања пензије приликом креирања рјешења о пензионисању. Потребно је ускладити одређене законе како бисмо и тим полицијским службеницима изашли у сусрет“, рекао је градоначелник Милић.

Он је додао да је са предсједником Народне скупштине Републике Српске разговарао и о питањима која се тичу остваривања права на подстицаје у случају да подносилац захтјева има пребивалиште у РС-у или Брчком, а земљиште се налази или у Дистрикту или у РС.

„Постоје одређени проблеми и то су питања која ћемо на оперативном нивоу уз подршку предсједника настојати да рјешавамо“, додао је Милић.

Градоначелник је напоменуо да је на састанку разговарано о суштински важним темама попут привредне сарадње и изградње ауто-пута из правца Вукосавља према Бијељини као и траси која би ишла из правца Сарајева, такође кроз Брчко, према Београду.

 

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img