Čović boravio u posjeti Distriktu

Predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović posjetio je juče Brčko distrikt i održao sastanak s dogradonačelnikom Distrikta Brčko i predsjednikom HDZ BiH Organizacije za Distrikt Brčko, Antom Domićem i članovima.

Domaćini sastanka upoznali su predsjednika Čovića sa trenutnim stanjem u Distriktu, prije svega privrednim i ekonomskim mjerama koje su vlasti Distrikta preduzeli u prevenciji i rješavanju socioekonomskih pitanja nakon vanrednog stanja i borbe s virusom korona. Solidarisanje u novonastalim okolnostima uz direktnu pomoć privatnom sektoru kroz konkretne mjere subvencioniranja i pomoći predstavljene su kao prioritet čije su aktivnosti već započele i biće ostvarene prema svim privrednim subjektima koji su direktno pogođeni, uključujući razne grane privrede. Radna mjesta i očuvanje istih su u primarnom fokusu svih daljnjih mjera koje će se donositi na nivou Distrikta, navedeno je iz HDZ-a.

Dužnosnici su razgovarali i o raspisivanju lokalnih izbora te aktivnostima i pripremama za iste.

Predsjednik Čović iskazao je punu podršku svim aktivnostima i projektima prezentovanim na sastanku s dogradonačelnikom Distrikta Brčko i predsjednikom HDZ BiH Organizacije za Distrikt Brčko, Antom Domićem i članovima HDZ BiH Organizacije za Distrikt Brčko.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime