spot_img

Članovi Vlade i poslanici obišli radove na obilaznici

Published:

Predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Brčko distrikta BiH te Javnog preduzeća “Putevi Brčko” obišli su danas cijelu trasu zaobilaznice oko Brčkog, jednog od najvećih infrastrukturnih projekata u našem gradu.

Početni rok za završetak ovog projekta je bio 18.2.2018. godine, međutim zbog problema koji su se dešavali u prvoj godini, sa izvođačima je dogovoreno da taj rok bude pomjeren za septembar 2018. godine.

Direktor Javnog preduzeća “Putevi Brčko” Miroslav Miškić istakao je da su radovi u toku u punom kapacitetu te da do kolovozne konstrukcije, odnosno do početka asfalta nedostaje samo jedan sloj. On je dodao da preduzeće ima ambiciozan plan da određena dužina trase do zime bude pod asfaltom naglašavajući da je urađeno 60 % grubih radova.

“Originalni ugovor za projekat zaobilaznice je 28,5 miliona evra. Izvjesno je da to neće biti dovoljno novca jer postoje radovi koji nisu predviđeni projektom, a koji sa bezbjedonosnog i saobraćajnog stanovišta moraju biti urađeni.Ti radovi se tiču dijela trase na kojoj nije predviđena zaštitna ograda kao i rasvjete koja ne postoji u projektu. Takvih troškova je 2,8 miliona evra”, istakao je Miškić.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izrazio je zadovoljstvo dinamikom i tokom radova.

“Svima nam je u interesu da projekat bude završen u što kraćem roku. Mi ćemo u skladu sa važnosti projekta, a vodeći računa o zakonskim procedurama razmotriti zahtjeve za povećanje iznosa sredstava neophodnih za završetak izgradnje zaobilaznice. Prema javnom novcu ćemo se odnositi odgovorno vodeći računa da projekat bude završen”, istakao je Milić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić rekao je da je prezadovoljan viđenim i izrazio uvjerenje da je učinjeno mnogo napora od strane Javnog preduzeća u realizacji veoma složenih pozicija na trasi.

“ Važno je da su se poslanici neposredno uvjerili u dinamiku radova da bismo izbjegli bilo kakve kontraverze. Kroz informaciju na sjednici Skupštine ćemo razmotriti i problem sa kojim se suočava Javno preduzeće, da bismo, ukoliko bude bilo potrebe, dali političku podršku da se projekat završi”, dodao je Kadrić.

Zamjenik predsjednika Skupštine Brčko distrikta BiH Ivica Filipović istakao je da je impresioniran i oduševljen svime što je imao priliku da vidi na svim punktovima zaobilaznice.

“Iz svega što smo danas vidjeli stičem utisak da direktor i njegovi saradnici potpuno vladaju situacijom i nadam se da će ovaj projekat u zadatom roku ugledati svjetlost dana”, zaključio je Filipović.

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img