Članovi Vlade obišli radove na rekonstrukciji Ginekologije

Građevinske radove na rekonstrukciji ginekološkog odjeljenja brčanske bolnice danas je obišao gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić sa šefom Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Vlade Brčko distrikta BiH Sabrijom Čandićem, glavnim koordinatorom Vlade Seadom Šadićem i direktorom Bolnice Dušanom Stokićem.

Rekonstrukcija vrijedna oko 300 000 KM započela je početkom avgusta, a radovi se izvode u radnim prostorima, operacionoj i porođajnoj sali, neonatološkoj ambulanti, vanjskoj ambulanti i čekaonici, dok će ljekarima ubuduće biti na raspolaganju, pored postojeće, i nova operaciona sala kao i nova oprema.

- Reklama -

“Bio bih srećniji da je svojevremeno prošao projekat izgradnje aneksa ginekološko-akušerskog odjeljenja bolnice ali u situaciji kada smo se opredijelili za ovaj novi koncept, nakon što smo obišli radove i onoga što smo danas vidjeli, smatram da će zdravstvene usluge na ovom odjeljenju biti znatno kvalitetnije, a prostor maksimalno funkcionalan”, rekao je gradonačelnik Milić. On je dodao da ovom investicijom JZU “Zdravstveni centar”, Brčko, pokazuje svoju odgovornost kada je u pitanju nivo kvaliteta usluga i izrazio nadu da će realizacijom i drugih projekata Brčko imati značajno poboljšan kvalitet zdravstvene zaštite. Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je ovaj posao dobila domaća firma koja kvalitetno realizuje radove i naglasio da je od izvođača dobio uvjerenje da će ginekologija dobiti novi izgled i prije predviđenih rokova, odnosno krajem septembra.

Sabrija Čandić, šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge, rekao je da će boravak pacijentkinjama ubuduće biti znatno ugodniji. “Ovo je još jedan iskorak u poboljšanju kvaliteta i približavanju usluge građanima. Imaćemo i novu opremu i mogućnosti će biti značajno veće nego ranije”, dodao je Čandić.

Dušan Stokić, direktor Bolnice, naglasio je da radovi teku zadovoljavajućom dinamikom. “Odjeljenje je trenutno izmješteno na hirurgiju i pedijatriju i nadamo se da će radovi biti što prije završeni”, zaključio je Stokić.

 

 

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime