Članovi RSK “Nemo” na internacionalnoj Eko akciji u Mostaru

Članovi RSK “Nemo” iz Brčkog, njih osmoro, proteklog vikenda boravili su u posjeti kolegama iz mostarskog kluba “Seuh” sa kojima već imaju dugu saradnju.

“Druženje i zaroni koje su organizovale naše kolege iz RK Seuh na Buni već su tradicionalno okupljanje klubova kako iz naše zemlje tako i iz susjedne nam Hrvatske. Svako naše druženje je ustvari i eko akcija, te edukacija i razmjena mišljenja koja nam je svima veoma važna”, navodi Neđo Mićić – Tulija, predsjednik RSK Nemo.

- Reklama -

Boravak u Mostaru iskoristili su i da posjete Eko kam “Kravice”.

“Po povratku dočekalo nas je nevrijeme na našoj Savi. Mnogi objekti su bili ugroženi. Naši članovi pritekli su u pomoć porodici čiji je splav potonuo. Srećom sva steta je samo materijalna. A danas nastavljamo sa izvlačenjem splava i saniranjem šteta”, dodje Mićić.

“Nadamo se da ćemo ove godine biti podržani od lokalnih vlasti da i sami napravimo sličnu eko akciju te uzvratimo našim prijateljima iz Hercegovine i Hrvatske, dok svakako kao jednu od aktivnosti kluba planiramo organizovati i školu plivanja na Savi, koja će i ove godine biti besplatna za svu zainteresovanu djecu”, kažu iz RSK Nemo.

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime