spot_img
spot_img

Чланови породица четири убијене Српкиње огорчени радом тужилаштава и судова

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Чланови породица четири Српкиње из Шпионице у општини Сребреник које су убијене прије 23 године и чија тијела још нису пронађена незадовољни су и огорчени радом свих институција које се баве тражењем несталих, као и због тога што починиоци овог злочина још нису кажњени.

Чланови породица српских цивилних жртава рата Стоје Богдановић, Милке Богдановић, Маре Јовић и Смиље Гајић данас обиљежавају 23 године од звјерског убиства ових жена, а немају гдје да прислуже свијеће и положе цвијеће, саопштено је из Удружења породица српских несталих и погинулих бораца и цивила рата из Брчког.

Чланови породица кажу да су незадовољни и огорчени радом Тужилаштва Брчко дистрикта, брчанског Основног суда, Тужилаштва БиХ, Института за тражење несталих БиХ и свих других институција које се баве тражењем несталих.

Они поручују да неће престати да траже своје мајке и сестре, али ће даље тражење преузети у своје руке јер су изгубили повјерење у институције БиХ.

“Подсјећамо, за њихово убиство је окривљен Перо Ковачевић, против којег је вођен поступак пред Основним судом Брчко дистрикта, који је након ослобађајуће пресуде, побјегао у Хрватску, да би након осам година био ухапшен према потјерници и поново му је суђено пред Апелационим судом у Брчком, након чега је ослобођен”, наведено је у саопштењу.

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img