spot_img
spot_img

Članovi porodica četiri ubijene Srpkinje ogorčeni radom tužilaštava i sudova

spot_img
spot_img

Članovi porodica četiri Srpkinje iz Špionice u opštini Srebrenik koje su ubijene prije 23 godine i čija tijela još nisu pronađena nezadovoljni su i ogorčeni radom svih institucija koje se bave traženjem nestalih, kao i zbog toga što počinioci ovog zločina još nisu kažnjeni.

Članovi porodica srpskih civilnih žrtava rata Stoje Bogdanović, Milke Bogdanović, Mare Jović i Smilje Gajić danas obilježavaju 23 godine od zvjerskog ubistva ovih žena, a nemaju gdje da prisluže svijeće i polože cvijeće, saopšteno je iz Udruženja porodica srpskih nestalih i poginulih boraca i civila rata iz Brčkog.

Članovi porodica kažu da su nezadovoljni i ogorčeni radom Tužilaštva Brčko distrikta, brčanskog Osnovnog suda, Tužilaštva BiH, Instituta za traženje nestalih BiH i svih drugih institucija koje se bave traženjem nestalih.

Oni poručuju da neće prestati da traže svoje majke i sestre, ali će dalje traženje preuzeti u svoje ruke jer su izgubili povjerenje u institucije BiH.

“Podsjećamo, za njihovo ubistvo je okrivljen Pero Kovačević, protiv kojeg je vođen postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta, koji je nakon oslobađajuće presude, pobjegao u Hrvatsku, da bi nakon osam godina bio uhapšen prema potjernici i ponovo mu je suđeno pred Apelacionim sudom u Brčkom, nakon čega je oslobođen”, navedeno je u saopštenju.

 

 

 

(SRNA)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img