Чланови Наутичког клуба Брчко кренули на пловидбу дугу 1.030 км - nula49.com
spot_img
spot_img

Чланови Наутичког клуба Брчко кренули на пловидбу дугу 1.030 км

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Чланови Наутичког клуба Брчко јутрос су кренули низводно ријеком Савом до Београда, одакле ће се Дунавом упутити до Новог Сада како би учествовали у регати „Воде Војводине 2023“ која ће трајати од 21.6.до 30.6.2023.године.

Пловидба, на коју су кренули под мотом „Сава све нас спаја“, дуга је 1030 км и трајаће укупно двадесет дана.

Циљ нам је, каже предсједник Клуба Ненад Ристанић, да остваримо сарадњу с колегама наутичарима из Србије и региона, размијенимо искуства и позовемо их да посјете Брчко дистрикт БиХ и насу регату коју организујемо у августу.

„На овај начин желимо да промовишемо ријеку Саву и њен значај за регије кроз које пролази. На то указујемо и нашом регатом популарног назива ‘Карневал на води’ коју, традиционално, организујемо друге недјеље у августу. Слободно могу да кажем да је то догађај љета у Брчком на којем се окупи велики број заљубљеника у ријеку. Захвалио бих се пријатељима Клуба који подржавају наш рад и без којих ова пловидба не би била могућа“, каже Ристанић.

Из Наутичког клуба подсјећају да је наутика као грана туризма генератор развоја у многим земљама, али да у Босни и Херцеговини није довољно развијена.

„Иако су велика развојна шанса, потенцијали ријеке Саве нису искориштени. Због тога настојимо да бројним активностима допринесемо развоју наутике као гране туризма“, истакао је члан Клуба и капетан ове пловидбе Мидхат Исламовић-Зумба.

Посада неће бити стална и током пловидбе ће се смјењивати, а чини је једанаест чланова: Ненад Ристанић, Мидхат Исламовић-Зумба, Мустафа и Азур Хаџић, Илија Анић, Самир Пезеровић, Адмир Делиомеровић, Шемсудин Калић, Јово Илић, Енес Драпић и Амир Софтић.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img