“Ćirilica na Ginekologiji nema pravo građanstva”

Povodom incidenta koji se nedavno desio na brčanskoj Ginekologiji, javnosti se saopštenjem danas obratio Opštinski odbro Brčko SNSD-a. Saopštenje prenosimo u cjelosti, bez intervencija.

Drsko odbijanje dvoje medicinskih radnika na brčanskoj Ginekologiji da jednoj trudnici u poodmakloj trudnoći i sa ozbiljnim zdravstvenim teškoćama, obezbjede ćirilični obrazac te zbog toga dvočasovno prolongiranje pregleda kod nadležnog specijaliste, zaslužuje našu najoštriju osudu, ali i reakciju njihovih pretpostavljenih rukovodilaca.

Dokle su pojedinci u svom omalovažavanju drugog i drugačijeg spremni da idu, pokazuje podatak koji je zadokumentovan od policijskih organa, da ovo dvoje medicinskih radnika pomenutoj trudnici zbog njenog insistiranja na ćiriličnom obrascu, nisu dozvolili da pregled zakazan za 12:30 sačeka u čekaonici. Tek nakon skoro dva sata čekanja izvan čekaonice i dolaska glavne medicinske sestre na intervenciju direktora Bolnice, ova naša sugrađanka dobila je traženi obrazac i pravo da bude pregledana.

Ukoliko menadžment i zaposlenici u brčanskoj Bolnici ne znaju, ovo je prilika da ih podsjetimo da su ćirilica i srpski jezik potpuno ravnopravni u Brčko distriktu BiH.

Opštinski odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata će institucionalno zatražiti da se ovakakav odnos prema pacijentu, jednoj ženi i budućoj majci završi u skladu sa pozitivnim propisima ove lokalne zajednice.

Ono što nas sve skupa treba da zabrine da je ovo još jedan pokazatelj lošeg stanja u brčanskom zdravstvu za čije se funkcionisanje na godišnjem nivou izdvajaju desetine miliona maraka poreskog novca.

 

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime