Ceste u Brčkom prohodne

Iako je Distrikt u subotu bio zavejan snijegom, a jutros prekriven ledom, u Policiji Brčko distritka kažu da tokom vikenda nije bilo saobraćajnih nezgoda s teže povrijeđenim osobama.

Prema riječima Halida Emkića, šefa Operativno – komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta, zabilježene su dvije saobraćajne nezgode u kojim su tri osobe lakše povrijeđene. On je podsjetio da je najteža situacija bila na lokaciji kod Bukvičkog brda i na magistralnoj cesti Brčko – Bijeljina.

I pored snijega, zbog koga je saobraćaj bio otežan, glavne ceste u Brčkom su bile prohodne, rečeno je za Radio Brčko u JP “Putevi Brčko”.

- Reklama -

“S obzirom na količinu padavina koju smo imali za kratko vrijeme, uspjeli smo održati prohodnost. Nije bilo zastoja. To što se desilo na Stolinu, to nije naša dionica puta, ali smo i tu intervenisali zajedno s policijom. Tražili smo dozvolu od preduzeća “Bijeljina put” da uđemo u tu zonu i Javno komunalno preduzeće je raščistilo taj dio. Kada je u pitanju zastoj na Malezijskom putu, nakon što je otklonjen tehnički problem s rampama kod željezničkog prelaza, saobraćaj je nastavljen. Danas i juče nismo imali poziva što bi trebalo da znači da je stanje podnošljivo”, istaknuo je Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi Brčko”.

U Policiji savjetuju vozačima da brzinu vozila usklade sa stanjem na putevima i da ne voze bez propisane zimske opreme, koja je obavezna od 15. 11. 2018. do 15. 04. 2019. godine.
(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime