Ceste u Brčkom prohodne

Iako je Distrikt u subotu bio zavejan snijegom, a jutros prekriven ledom, u Policiji Brčko distritka kažu da tokom vikenda nije bilo saobraćajnih nezgoda s teže povrijeđenim osobama.

Prema riječima Halida Emkića, šefa Operativno – komunikacijskog centra Policije Brčko distrikta, zabilježene su dvije saobraćajne nezgode u kojim su tri osobe lakše povrijeđene. On je podsjetio da je najteža situacija bila na lokaciji kod Bukvičkog brda i na magistralnoj cesti Brčko – Bijeljina.

I pored snijega, zbog koga je saobraćaj bio otežan, glavne ceste u Brčkom su bile prohodne, rečeno je za Radio Brčko u JP “Putevi Brčko”.

“S obzirom na količinu padavina koju smo imali za kratko vrijeme, uspjeli smo održati prohodnost. Nije bilo zastoja. To što se desilo na Stolinu, to nije naša dionica puta, ali smo i tu intervenisali zajedno s policijom. Tražili smo dozvolu od preduzeća “Bijeljina put” da uđemo u tu zonu i Javno komunalno preduzeće je raščistilo taj dio. Kada je u pitanju zastoj na Malezijskom putu, nakon što je otklonjen tehnički problem s rampama kod željezničkog prelaza, saobraćaj je nastavljen. Danas i juče nismo imali poziva što bi trebalo da znači da je stanje podnošljivo”, istaknuo je Miroslav Miškić, direktor JP “Putevi Brčko”.

U Policiji savjetuju vozačima da brzinu vozila usklade sa stanjem na putevima i da ne voze bez propisane zimske opreme, koja je obavezna od 15. 11. 2018. do 15. 04. 2019. godine.
(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime