spot_img
spot_img

Челници Владе Дистрикта уприличили пријем за амбасадора Румуније у БиХ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић, замјеник градоначелника Анто Домић и главни координатор Жељко Антић одржали су састанак са амбасадором Румуније у Босни и Херцеговини Њ. Е. Антоном Пакуретуом и његовим сарадником господином Андреијем Глиском приликом њихове прве званичне посјете Дистрикту.

Амбасадор Пакурету је током састанка упознат са начином рада извршне власти, активностима и инфраструктурним пројектима који се тренутно спроводе на подручју Дистрикта, након чега је показао заинтересованост за економским приликама и могућностима улагања као вид сарадње између Румуније и Брчко дистрикта БиХ. Посебан акценат ставио је на потенцијал брчанске луке, с обзиром да Брчко има погодан и важан геостратешки положај када је у питању бродски транспорт робе и добара између земаља Европске уније и Босне и Херцеговине.

На крају састанка, Пакурету се захвалио на срдачном пријему, казавши да ће своје импресије и добијене информације пренијети румунским компанијама и инвеститорима, који су већ остварили добру пословну сарадњу са заједницама у Босни и Херцеговини.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img