spot_img
spot_img

Čekamo još od 2019. godine: Počela izrada idejnog rješenja Centra za ekološko zbrinjavanje čvrstog otpada

spot_img
spot_img

Odjeljenje za komunalne poslove brčanske Vlade krenulo je sa najkonkretnijim aktivnostima u vezi sa Centrom za ekološko odlaganje čvrstog otpada na područja Distrikta, odnosno na lokalitetu Kladje, o čemu je ovdašnja Skupština odluku donijela još 2019. godine.

„Ovih dana završili smo tender za izradu idejnog projekta i već je startovao pomenuti posao, koji treba biti okončan u narednih 120 dana. Izrada idejnog projekta će koštati 103.000 maraka, a njim će biti obuhvaćeni temeljni parametri kao što su to da Centar obuhvata 65 dunuma zemljišta pod krovom, te da će 80 posto čvrstog otpada biti prerađeno odnosno reciklirano i to po najsavremenijim evropskim ekološkim standardima“, rekao je šef odjeljenja Majazudin Vehabović.

Čim bude urađen idejni projekat aktivnosti će biti usmjerene ka takozvanom konačnom, odnosno izvedbenom projektu.

„Nakon izrade glavnog projekta i njegove revizije, valja prikupiti sve neophodne saglasnosti koje zahtjevaju lokacijski uslovi. Tek nakon toga odjeljenje podnosi zahtjev za dobijanje građevinske dozvole, te osigurava neophodna finansijska sredstva, kako bi se mogao raspisati tender za odabir izvođača radova, odnosno gradnju Centra za ekološko zbrinjavanje čvrstog otpada na lokalitetu Kladje“, akcentirao je Vehabović, dodavši da je u ovom trenutku teško precizirati koliko će pomenuti proces trajati, no da će odjeljenje učiniti maksimum, kako bi čim prije sve navedeno bilo i urađeno.

 

 

(radiorbcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img