spot_img
spot_img

Буркановић: ДНС је данас још јачи, имамо велике планове за наредне изборе

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Загорка Буркановић преузела је општински одбор ДНС-а у Брчком када је ову странку напустила неколицина функционера који су лични интерес поставили испред странке. Загорка је ову странку за кратко вријеме обновила и ојачала показујући да кад имате знање и поштење можете окупити више људи него функционери.

Након напуштања коалиције са СНСД-ом на републичком нивоу ви сте преузели општински одбор ДНС-а у Брчком, какво је тренутно стање у вашем одбору?

-По општој оцјени ми смо један од најорганизованијих одбора на политичкој сцени Брчког и Изборне јединице 6, као и у оквиру ДНС-а.

Ипак, имамо још много посла до избора наредне године. Посебно када је ријеч о инфраструктури на сваком бирачком мјесту, а број изборних мјеста у Брчком није мали.

Подмладили смо општински одбор. Сјајна атмосфера која влада произилази из развијене свијести, да само опште добро доноси и појединачни напредак.

Квалитетом нашег рада свакодневно задобијамо повјерење наших суграђана. Хоћемо и можемо да освојимо посланички мандат за скупштину Републике Српске.

Такође, чинимо све што је потребно и дајемо пуни допринос да ДНС на изборној јединици 6, освоји и други посланички мандат. Наша истраживања и анализе показују, да су два посланичка мандата за ДНС на нашој изборној јединици реалност, која зависи од рада наше Партије.

Такође, ми у Брчком, имамо изузетно школован и стручан кадар који политички образујемо и припремамо за велики посао који нас очекује, а то је општи преображај друштва и државе. Спремни смо да преузмемо одговорност и имамо кандидате за министре у Влади Републике Српске, као и за Вијеће министара у Сарајеву и друге важне функције.

Шта се промијенило вашим доласком на чело ДНС-а у Брчком?

-Промовисали смо стварање нових вриједности, што је иначе основни недостатак актуелне власти, која се углавном бави пресипањем из шупљег у празно.

Примјенили смо принцип подјеле посла и одговорности и омогућили проходност и напредовање свима који су спремни да раде и покажу знања и вјештине.

Сваки члан општинске организације има прилику да допринесе раду, на начин и у мјери, како и колико може. Привилегованих нема. Сви имају једнаке шансе, иако смо сви различити. Умјеће је искористити ту различитост, у најпозитивнијем смислу.

Какво је стање са чланством ваше странке , да ли су напустили странку и отишли за функционерима или су остали вјерни ДНС-у?

-Странка је живи организам. Нормално је да једни одлазе, други долазе. Људи који су калкулисали и видјели неки свој лични интерес отишли су са старим руководством, које је остало у коалицији са СНСД-ом.Тај број је мањи од 10% чланова.

Оно што нас радује и охрабрује, јесте чињеница, да грађани препознају рад наше општинске организације, и политику коју репрезентује предсједник Ненад Нешић, тако да смо успјели вишеструко да увећамо број чланова, у протеклих пола године.

Подржавају нас људи различите старосне доби, образовне и економске структуре, практично из свих области друштвеног живота.

Веома сте активни у послиједње вријеме, које активности сматрате најважнијим у вашем досадашњем раду?

-Политика је јавни посао и јавни интерес. Гњило је и труло на нашој политичкој сцени, да нам зуби поиспадаше. Чињеница је да више нас умире него што се рађа и да се исељавамо масовно, из овог лијепог града и ове дивне земље.

Када прошетате кроз Брчко, већ на први поглед, уочљиво је, да је град запуштен, да заостајемо, нема осмијеха на лицима људи, већ преовладава забринутост. У исто вријеме власт је слијепа, јер није компетентна, а једним дијелом заинтересована само за реализацију личних интереса.

Атмосфера и осјећање које будимо код наших суграђана да се вриједи борити и остати овдје, велики је успјех.

Брчко је богато природним ресурсима, а има и изузетан географски положај. Туга ме хвата када видим чиме све располажемо а колико је тренутно мало знања у управљању. Недостаје нам организован и компетентан државни апарат, контрола рада јавних финансија и свих органа власти. Надасве, свијест о томе да је ово град, који је заједничка кућа свих нас.

Какви су ваши планови у наредном периоду?

-Демократски народни савез у Брчком, на претходним локалним изборима, освојио је један посланички мандат. Носилац листе отео је мандат, са својим сарадницима напустио ДНС и остао ушушкан у крилу СНСД-а. Тако да је ДНС остао ван локалног парламента и дјелује као опозициона партија.

Имамо добру сарадњу са другим опозиционим странкама у скупштини Брчко дистрикта и тај сегмент значајно унапређујемо.

Хоћемо снажније да реагујемо на дешавања у Скупштини и темама које су на дневном реду и од општег интереса.

Такође, политички рад са грађанима морамо подићи на виши ниво, посебно стога што се у јавности, управо ДНС препознаје као носилац промјена.

Међутим, не желимо себе да стављамо на прво мјесто, већ да равноправно са другим опозиционим партијама артикулишемо заједничке циљеве, а ми да дамо свој пуни допринос у реализацији тих циљева

Какав резултат очекујете да ће ДНС остварити у вашој изборној јединици 2022. године а какав на републичком нивоу и да ли вјерујете да су могуће промјене у Републици Српској?

-До промјена у једном друштву долази у споју интереса народног расположења и елите. Управо такво стање је код нас. Када једно друштво дође у ту тачку, онда се то зове неодрживо стање. Ми смо до такве ситуације и стигли.

Процес промјена је незаустављив и уколико идуће године не дође до промјене власти, имаћемо немире на улицама.

У овом тренутку највише зависи од опозиционих политичких партија. Сви се морамо максимално ангажовати у наредних годину дана, да изградимо капиларну инфраструктуру и дођемо до сваког човјека, било да је зграда или засеок у питању, а онда кроз рад у бирачким одборима, одбранити изборни резултат од крађе.

Побиједићемо на изборима следеће године, јер ми смо вриједан и одговоран народ и умијемо да се организујемо. Моћ је у народу.

 

 

 

(Kosmopol.rs)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img