spot_img
spot_img

Буковац: Пронађено и уклоњено оружје

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

У недељу (24.1.2021.г.) припадници јединице за уклањање експлозивних средстава (УЕС) Одсјека цивилне заштите Брчко дистрикта Босне и Херцеговине су изашли на терен у мјесној заједници Буковац.

-Излазак на терен је услиједио након позива Центру за осматрање и обавјештавање 121, када је грађанин пријавио да је у шуми уочио одбачено оружjе и како је претпоставио експлозивна средства- казао је шеф Одјељења за јавну безбједност у Брчко дистиркту Босне и Херцеговине Богдан Братић.

Том приликом је пронађено и уклоњено: против пјешадијска мина ПМА-2 (1 комад), аутомат руске производње М-40 ППД1940 калибра 7,62X25 (један комад), те остаци неексплозивног војног материјала.

-Све је уклоњено како не би стварало забуну и страх код становништва иако пронађени предмети нису стварали опасност по здравље и безбједност грађана. Овом приликом апелујем на грађане да уколико нелегално посједују оружjе или експлозивна средства да о томе обавијесте Центар за осматрања и обавјештавање на телефонски број 121 након чега ће изаћи наши припадници и на безбједан начин то преузети, а касније и уништити. Такође, уколико грађани пронађу сумњива неексплодирана средства која су неодговорни појединци одложили да такође позову 121, а никако да они помјерају сумњиве предмете јер може доћи до трагичних посљедица- казао је Братић.

Он је подсјетио да је током 2020.године јединица за УЕС имала 55 интервенција током којих је уклоњено и уништено више експлозивних средстава, тенковских и против пјешадијских мина, те разног експлозивног материјала.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img