Budžeta za sljedeću godinu nema, ali plata će biti

I nije neka vijest da Budžet za sljedeću godinu nije usvojen na vrijeme. Kao ni to da će plata za zaposlene u Javnim ustanovama ipak biti.

Na svom vanrednom zasijedanju Vlada Brčko Distrita BiH danas je usvojila prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija Brčko Distrikta BiH.

“Direkcija za finansije vezano za nedonošenje Budžeta Brčko Distrikta za narednu godinu u vezi sa Statutom Brčko Distrikta BiH prema kojem je taj rok 31. 12. napravila je pomenutu odluku kako to zakon i predviđa”, rekao je za Radio Brčko danas Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije.

- Reklama -

Ova odluka iznosi oko 49 miliona KM, što je, ustvari, iznos izvršenja trećeg tromjesečja ove fiskalne godine.

Odluka o privremenom finasiranju ima trajanje od 31. 12. 2018. do 31. 03. 2019. godine i podrazumijeva prevashodno izvršenje duga, plaća i neophodnih materijalnih troškova.




Vlada Brčko Distrikta je na svom današnjem vanrednom zasijedanju usvojila i odluke utroška sredstava, tj. subvencije Fondu zdravstvenog osiguranja u iznosu od 2.753.500 KM. Usvojen je i program utroška sredstava Javnoj zdravstvenoj ustanovi u iznosu od 2,5 miliona KM. Pored ovoga, usvojena je i odluka o dodjeli sredstava Fondu zdravstvenog osiguranja u cilju transplantacije organa u iznosu od 50.000 KM, kao i odluka o finansiranju “akuček” trakica osiguranicima Fonda u iznosu od 200.000 KM.

“Na ovaj način završen je program finansiranja zdravstvene zaštite stanovnika Brčko Distrikta BiH za ovu godinu”, kazao je dr Sabrija Čandić, šef Vladinog Odjeljenja za zdravstvo.








(nula49.com/radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime