Budući brčanski frizeri u akciji „I ja sam za bebu više“

Učenici Poljoprivredne i medicinske škole u Brčkom, smjer frizeri, već treći mjesec realizuju aktivnost na  prikupljanju sredstava kako bi pomogli jednom bračnom paru za medicinski potpomognutu oplodnju.

Akciju pod nazivom „I ja sam za bebu više“ pokrenulo je Udruženje „Beba više“. Namjera je jednom bračnom paru, koji je prešao starosnu granicu pomoći u još jednom pokušaju medicinski potpomognute oplodnje.

- Reklama -

“Mnogo nam znači što su mladi sa nama i daju nam podršku, jer u suštini negdje nam je cilj da osvijestimo njihova razmišljanja vezano za sterilitet gdje možemo na njih uticati u mladim danima” rekla je Milijana Simić, koordinatorica Udruženja „Beba više“.

Budućim frizerima praktična primjena onoga što su naučili mnogo znači, a izgleda da su korisnici usluga takođe zadovoljni, kako uslugom tako i mogućnošću da sami pomognu učešćem u akciji.

“Ovakvi časovi nam baš puno pomažu što se tiče naše prakse, stičemo znanje, iskustvo, učimo ono što možda nismo znali, utvrdimo ono što već znamo” rekla je Emina Livadić, učenica.

“Ja već godinama koristim usluge učenika ovog kabineta škole i zaista sam zadovoljna, koristila sam sve vrste usluga od feniranja, farbanja kose, pramenova” rekla je Miljana Đurđević.

Akcija traje do kraja mjeseca maja, tako da građani imaju sasvim dovoljno vremena da i sami budu humani.

“Odziv je dobar, s obzirom da je lijepo vrijeme mi očekujemo da kako bude dolazilo proljeće da ova akcija stvarno zaživi i da bude još i više ljudi i duži dan. Za osam dana smo sakupili negdje oko 700 maraka” rekla je Ljubica Mitić, profesorica praktične nastave.

“I ja sam za bebu više” nije prva humanitarna akcija ovih učenika. Obzirom na njihovu svestranost i humanost sigurni smo da nije ni posljednja.

 

 

 

(brcko.tv)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime