spot_img
spot_img

Брзина, појас, телефон: На путевима Дистрикта ново полицијско возило

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Полиција Брчко дистрикта БиХ однедавно располаже са возилом које је опремљено радарским системом “ЕКИН ПАТРОЛ Г2”. Возило је намијењено документовању прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ у покрету, али и у стационарном режиму.

Возило је намијењено видео документовању прекорачења дозвољене брзине кретања, изостанка кориштења појаса, затим употребе мобилног телефона током вожње и других прекршаја. Набавка возила извршена је у сврху превенције како би се сигурносна ситуација на путевима у Брчко дистрикту БиХ подигла на већи ниво, а што је у интересу свих учесника у саобраћају.

Наведено возило полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су након набавке користили у сврху тестирања, како би испробали све његове могућности, а у наредном периоду ће и званично бити у употреби уз осталу опрему којом Полиција располаже за најављене и ненајављене контроле брзине кретања возила на градском и ванградском подручју.

Из Полиције Брчко дистрикта апелују на све возачима, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању у саобраћају и да поштују саобраћајне прописе, како би заштитили себе и друге учеснике.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img