spot_img
spot_img

Broj prekršaja registrovanih stacionarnim radarima u padu

spot_img
spot_img

Komandir jedinice saobraćajne policije u Brčkom, Kenad Bajrić rekao je za Radio Brčko da je broj prekršaja koji su registrovani stacionarnim radarima u toku ove godine znatno manji nego u prethodnim godinama.

“Broj dokumentovanih prekršaja se mijenja u zavisnosti od godišnjeg doba i broja vozila u saobraćaju. U samom početku implementacije ovog sistema broj prekršaja je bio veliki i na godišnjem nivou je išao do 30.000 ali se on vremenom počeo smanjivati tako da smo u prvih osam mjeseci ove godine registrovali oko 7000 prekršaja” rekao je Bajrić.

Broj evindentiranih prekršaja ne znači da su svi oni procesuirani i kažnjeni zbog raznih zakonskih odredbi i vozača sa inostranim registarskim tablicama za koje se vode posebne evidencije.

Kenad Bajrić je naglasio da su ovi sistemi opravdali svoje korištenje ali se očekuje da će Policija Brčko distrikta u narednim godinama ići u pravcu  razvijanja i unapređenja mobilnih  sistema radara čija je efikasnost na zavidnom nivou a cijena niža u odnosu na stacionarne radare.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img