Brčko: ŽRK “Jedinstvo” u 1/4 završnice Kupa BiH!

Rukometašice brčanskog “Jedinstva” nastavljaju sa odličnom igrom i sjajnim rezultatima.

Brčanske “Amazonke” prije sedam dana ostvarile su značajnu pobjedu u prvoj utakmici Kupa BiH. ŽRK “Hrasnica” iz Hrasnice savladana je ubjedljivo rezultatom 28:49 (11:17). Gošće iz Brčkog igrale su u sledećem sastavu: Kovačević, Đurić, Svrdlan, Pajić 3, Rendić 4, Lukić 6, Sorak 2, Lancuški 2, Katić 15(1), Nedić 1, Petrović 6, Pekić 1(1), Erić. Sedmerci: Hrasnica 1 od 2, Jedinstvo 2 od 5. Isključenja: Hrasnica 4 minute, Jedinstvo 6 minuta.

- Reklama -

U sinoć odigranoj uzvratnoj utakmici slavila je “Hrasnica”, rezultatom 30:31, ali je ovaj rezultat bio i više nego dovoljan našim damama da nastave takmičenje u četvrtinu finala Kupa BiH. Ukupan rezultat u dvije utakmice na kraju je izniosio 70:59, pa su “Amazonke” ubjedljivo prošle dalje.

Sinoćnja utakmica bila je odlična prilika da mlađe djevojke igraju veći dio vremena, i iako nisu uspjele održati rezultat postignut na poluvremenu, pojedine su pokazale veoma dobru igru.

ŽRK “Jedinstvo” Brčko – RK “Hransica” Hrasnica 30:31 (23:14)

U sastavu su bile: Đurić, Svrdlan, Pajić, Rendić 2, Lukić 4, Sorak, Lancuški 4, Markanović, Katić 3, Nedić 5, Petrović 7, Pekić 2, Erić 1, Stević 2, Angelov. Sedmerci: Jedinstvo bez sedmeraca, Hrasnica 3 od 3. Isključenja: Jedinstvo 4 minute, Hrasnica 6 minuta.

Ujedno, ovo je prilika i da najavimo X kolo Premijer lige BiH koje će se odigrati u subotu, 8. decembra u 15 časova u dvorani Ekonomske škole u Brčkom.

Naše dame dočekuju ekipu iz Hadžića, a kao i obično – “Amazonkama” će dobro doći naša podrška sa tribina. Vidimo se!

 

 

 

 

(nula49.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime