Brčko: Zlato i bronza sa Balkanskog prvenstva iz Bugarske - nula49.com
spot_img
spot_img

Brčko: Zlato i bronza sa Balkanskog prvenstva iz Bugarske

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Devetnaestog marta u Bugarskom gradu Varna, na obali Crnog mora , održano je deveto Balkansko prvenstvo u kyokushin ( ful kontakt ) karateu na kome je nastupilo preko 400 takmičara iz 6 zemalja: Bugarske, Turske, Rumunije, Grčke, Moldavije i Srbije.

Tri takmičara SD “Borilačke Akademije Ichigeki” Brčko distrikt BiH: Ognjen Garić, Mihailo Tešić i Selena Stanimirović, na čelu sa trenerom Slobodanom Garićem, nastupili su na ovom prvenstvu kao članovi Kyokushin reprezentacije Srbije koja je brojala ukupno 11 takmičara.

Selena Stanimirović je odnijela pobjede u sve četiri borbe koje je imala u juniorskoj kategoriji + 40 kg i osvojila prvo mjesto mjesto – zlatnu medalju.

Mihailo Tešić se domogao bronze, osvojivši treće mjesto u kategoriji juniora -55 kg a Ognjen Garić je ovaj put ostao bez medalje u teškoj kategoriji juniora + 70 kg, izgubivši sudijskom odlukom od domaćeg takmičara iz Bugarske, koji je bio čak 30 kg teži od njega.

Sva tri takmičara iz Brčkog su standardni reprezentativci Srbije u kyokushin karateu i ovo Balkansko prvenstvo je bilo ujedno i test za nastup na Evropskom prvenstvu koje će se održati 21. maja u Vroclavu – Poljska.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img