spot_img
spot_img

Брчко: Живот са фекалним водама (ВИДЕО)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Станари и власници једног броја приватних кућа у брчанској Српској Вароши се уз сваку јачу кишу већ двије године боре с фекалним водама које пуне подруме, дворишта и приземља стамбених и помоћних објеката.

Тешко је повјеровати у оно што двије године доживљавају становници дијела Српске Вароши у Брчком којима свака јача киша кроз шахтове излије канализациону воду у подруме и дворишта, а уз обилније падавине напуни и приземља више приватних кућа.

Упорно куцајући на сва врата надлежних, рјешења овог проблема још нема.

У Јавном предузећу „Комунално Брчко“ демантују те оцјене, не споре надлежност, али и истичу да је проблем у повећаном броју прикључака и 50 година старој мрежи без сепарата за оборинске воде.

Без обзира на честе дезинфекције терена здравствених служби, смрад и страх од физичких штета и епидемије, а нарочито инертност надлежних којима се не жури, тјерају нас на јавне протесте, кажу угрожени грађани.

И док отпадне воде у Српској Вароши и на још пуно локација у граду често испливају у куће и дворишта, проблем који постоји у Брчком већ десетак година никако да исплива из политичких наступа и изјава у приоритете за дугорочна рјешења.

 

 

 

(rtvbn.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img