Brčko: Život sa fekalnim vodama (VIDEO)

Stanari i vlasnici jednog broja privatnih kuća u brčanskoj Srpskoj Varoši se uz svaku jaču kišu već dvije godine bore s fekalnim vodama koje pune podrume, dvorišta i prizemlja stambenih i pomoćnih objekata.

Teško je povjerovati u ono što dvije godine doživljavaju stanovnici dijela Srpske Varoši u Brčkom kojima svaka jača kiša kroz šahtove izlije kanalizacionu vodu u podrume i dvorišta, a uz obilnije padavine napuni i prizemlja više privatnih kuća.

- Reklama -

Uporno kucajući na sva vrata nadležnih, rješenja ovog problema još nema.

U Javnom preduzeću „Komunalno Brčko“ demantuju te ocjene, ne spore nadležnost, ali i ističu da je problem u povećanom broju priključaka i 50 godina staroj mreži bez separata za oborinske vode.

Bez obzira na česte dezinfekcije terena zdravstvenih službi, smrad i strah od fizičkih šteta i epidemije, a naročito inertnost nadležnih kojima se ne žuri, tjeraju nas na javne proteste, kažu ugroženi građani.

I dok otpadne vode u Srpskoj Varoši i na još puno lokacija u gradu često isplivaju u kuće i dvorišta, problem koji postoji u Brčkom već desetak godina nikako da ispliva iz političkih nastupa i izjava u prioritete za dugoročna rješenja.

 

 

 

(rtvbn.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime