spot_img

Брчко: Жеља за позориштем јача и од кише

Published:

Ни крупне капи кише, ни јак вјетар који је захватио Брчко нису спријечили грађане да синоћ у Дому културе подрже пројекат “Позориште које вам недостаје”. Још једном је јасно поручено – Брчком треба позориште.

НАСТеатар је синоћњим извођењем монодраме “Светозар т'рећи” оправдао очекивања публике, те су га Брчаци наградили салвама смијеха и бурним аплаузом. Црна комедија проткана многим истинама само је почетак пројекта “Позориште које вам недостаје”, а нова представа грађане Брчког очекује већ вечерас.

Иван Перковић, глумац и оснивач НАСТеатра каже да увијек радо подржи овакве пројекте.

“Нема града без позоришта. Због тога сам се радо одазвао овом позиву, а публика је показала да нисмо погријешили. Овдје су људи жељни културе, и увијек је право задовољство играти у таквим условима. Уколико заједно створимо позориште, позориште ће створити град”, каже Перковић.

Предсједник удружења “Стенд ап БХ”, Александар Пантелић, каже да је захвалан публици на подршци и да се нада да ћемо сви заједно указати на чињеницу да град није град без позоришта.

“Грађани су се одазвали у великом броју и подржали овај пројекат. Настављамо даље и покушаћемо остварити сарадњу и са другим театрима, и већ је видљиво да осим Позоришних сусрета сада имамо сталан уплив театра у живот Брчко дистрикта током читаве године. Иза нас је неколико изузетних представа, али као што смо и најавили – тек почињемо”, додаје Пантелић.

Цвијан Пајкановић, координатор пројекта “Позориште које вам недостаје” за медије је рекао да је читава идеја настала спонтано, из чисте потребе за већим културолошким стандардима у нашем граду.

“Циљ нам је за почетак сарадња са театрима у ужој и широј околини, промоција културе и умјерности и стварање здраве позоришне навике у Брчком, како код публике тако и код гостујућих драмских умјетника. Пројекат је дугорочног карактера, а као крајњи циљ постављена је реализација идеје о самосталном професионалном градском позоришту које би наш град подигло на виши ниво културне и друштвене свијести”, каже Пајкановић.

Организатори позивају грађане да и вечерас буду гости “НАСТеатра за Брчко театар”, од 20 часова у Дому културе, када ће бити изведена представа “Живот оца Тодора”, фантастична прича, богате народне лексике, прожета црним хумором.

Улаз на вечерашњу представу је слободан. Видимо се!

 

 

 

 

(nula49.com/foto: Zerina Kurtović)

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img