spot_img
spot_img

Brčko: Zbog žalbi nezadovoljnih ponuđača kasni usluga javne kuhinje

spot_img
spot_img

Preko deset godina u Brčkom funkcioniše usluga javne kuhinje. I u ovoj godini je trebala biti aktuelna međutim zbog brojnih žalbi poprilično se kasni sa početkom realizacije.

Usluge javne kuhinje u Brčko distriktu prisutne su od 2005. godine. Svake godine budu obezbijeđena budžetska sredstva kako bi ta usluga mogla biti pružena krajnjim korisnicima. To su lica kojima se utvrdi pravo na pomoć i njegu kući, tzv. organizovana prehrana. Procedura oko usluga javne kuhinje za 2017. godinu počela je na vrijeme jer je u septembru 2016. godine formirana tenderska dokumentacija i upućena je javna nabavka.

“Sam taj proces je počeo na vrijeme i u 11. mjesecu bilo je otvaranje tendera za ovu uslugu koja bi se sprovodila od 01.01. 2017. go kraja 2017. godine. Nakon izbora najpovoljnijeg ponuđača nezadovoljni ponuđač je uložio žalbu” rekla je Nataša Stevanović, šefica Pododjeljenja za socijalnu zaštitu.

Očekivalo se da se nakon razmatranja žalbe u februaru krene sa uslugama javne kuhinje. Međutim u februaru stiže još jedna žalba od još jednog nezadovoljnog ponuđača.

“Sve te žalbe ponuđača odugovlače period kada će doći do primjene ove usluge. Prema evidencijama koje ja imam nacrt odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača i sam nacrt ugovora o ponuđaču je trenutno aktuelan jer je otišao u Pravobranilaštvo Brčko distrikta na davanje mišljenja. Očekujemo da se i ovo putešestvije oko usluga javne kuhinje za 2017. godinu napokon okonča” dodala je Stevanović.

Iako su sve činjenice utvrđene nadležna služba mora čekati sva potrebna pravna mišljenja kako bi korisnicima ovih usluga konačno pružila ono što je i Zakonom o socijalnoj zaštiti regulisano.

“Imamo apsolutno sve činjenice utvrđene a samim tim i ko će vršiti uslugu javne kuhinje, odnosno spravljati hranu i dostavljati odnosno dolaziti po tu hranu od strane naših korisnika” zaključila je Stevanović.

Sredstva za potrebe usluga javne kuhinje su obezbijeđena, iako je Distrikt na privremenom finansiranju. Do sada je na godišnjem nivou izdvajano 300.000 maraka, a broj korisnika na mjesečnom nivou bio je 180.

 

 

 

(brcko.tv)

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img