spot_img
spot_img

Брчко: Због опасности од бјекства продужен притвор осамдесетшестогодишњаку

spot_img
spot_img

Поступајући по приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ, Основни суд продужио је притвор Мули Елезовићу (86) осумњиченом да је прије мјесец у мјесту Исламовац, јужно од Брчког, хицима из ватреног оружја лишио живота Сабрију Фазловића. Притвор Елезовићу, који му је одређен одмах по хапшењу, продужен је за два мјесеца због опасности од бјекства.

Тужилаштво Дистрикта води истрагу против Елезовића због сумње да је 22. фебруара, око 10,00 часова, у воћњаку који се налази у непосредној близини његове викенд куће, након краће расправе, хицима из ватреног оружја погодио Фазловића у предјелу горњег дијела тијела, усљед чега је жртва на лицу мјеста преминула. Како се наводи у наредби о провођењу истраге, Елезовић се потом удаљио с лица мјеста отишавши до своје викенд куће, а затим у правцу исламовачке ријеке гдје се предао полицијским службеницима Полиције Брчко дистрикта БиХ. Три дана касније, под надзором Тужилаштва, Полиција је извршила претрес његове викендице и помоћних просторија у Исламовцу, гдје је пронашла и привремено одузела већу количину муниције и минско-екплозивних средстава.

Да би се осигурало његово даљње присуство и успјешно вођење кривичног поступка, Елезовићу је одмах по хапшењу, на приједлог Тужилаштва, одређен једномјесечни притвор. Основни суд у Брчком утврдио је да постоји опасност од бјекства осумњиченог, као и бојазан да би уништавањем доказа или трагова кривичног дјела могао ометати кривични поступак. Прије истека притвора, Тужилаштво је предложило суду да осумњиченом продужи притвор оцијенивши да још постоји опасност од његовог бјекства. Прихвативши приједлог, суд је осумњиченом продужио притвор за два мјесеца, а одлуку суда осумњичени може побијати жалбом.

Тужилаштво у сарадњи с Полицијом интензивно наставља провођење истражних радњи усмјерених на прикупљање доказа за кривична дјела Убиство (из члана 163 став (1) Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ) и Недозвољено држање оружја или екплозивних твари (из члана 365 став (2) Кривичног закона).

*Предузимање радњи кривичног гоњења према одређеној особи не значи да је та особа заиста и одговорна за почињење кривичног дјела. Према принципу пресумпције невиности, свако се сматра невиним за кривично дјело док се правоснажном пресудом не утврди његова кривица.

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img