spot_img
spot_img

Brčko: Zbog duga od 6,5 hiljada KM oduzet Pežo

spot_img
spot_img

Policija Brčko distrikta BiH u kontinuitetu provodi aktivnosti kontrole saobraćaja, a koje su rezultirale privremenim oduzimanjem još jednog motornog vozila od višestrukog povratnika u vršenju prekršaja iz ove oblasti.

Tako su dana 26.06.2023. godine tokom redovnih poslova i zadataka policijski službenici izvršili kontrolu motornog vozila marke “Peugeot” kojim je upravljalo lice inicijala E.N. rođen 1985. godine iz Brčkog. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za lice E.N. je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 6.430 konvertibilnih maraka, te da je povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovano u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH svim učesnicima u saobraćaju i ovom prilikom želi ukazati na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img