spot_img
spot_img

Brčko: Zbog duga od 3.700 KM oduzet Ford Fokus

spot_img
spot_img

I ovog ponedeljka donosimo vama pregled značajnih sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

– U navedenom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH zabilježena su tri događaja koji obuhvataju tri krivična djela kvalifikovana kao Teška krađa iz člana 281 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– Nije evidentiran niti jedan događaj.

SAOBRAĆAJ:

– Nije evidentirana niti jedna saobraćajna nezgoda.

– Izdvajamo događaj od dana 16.06.2023. godine kada su policijski službenici tokom redovnih poslova i zadataka izvršili kontrolu motornog vozila marke Ford Fokus kojim je upravljalo lice A.M., rođen 1980. godine u Brčkom, gdje je i nastanjen. Provjerom u službenom registru novčanih kazni, utvrđeno je da lice A.M. po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 3.702,20 KM, te da je povratnik u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbijednosti saobraćaja na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem istih, a u skladu sa članom 20. stavovi (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, navedenom licu je privremeno oduzeto motorno vozilo i deponovnao u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH će biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 27 vozača i vozila. Od toga 11 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola, tri koji su vozilom upravljali prije sticanja prava na upravljanje od kojih je jedan vozač motocikla, dva zbog upravljanja neregistrovanim vozilima, dva vozača jer u vozačkim dozvolama nisu imali naznačenu odgovarajuću kategoriju, te četiri vozača mopeda zbog neposjedovanja potvrde o poznavanju saobraćajnih propisa.

 

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img