Brčko: Zbog duga od 19 hiljada maraka oduzet Fiat Punto, zabilježeni i krađa i krivolov

I ovog ponedeljka, u saradnji sa Policijom Brčko distrikta, donosimo vam pregled značajnijih bezbjednosno-sigurnosnih događaja koji su obilježili vikend za nama.

KRIMINALITET:

- Reklama -

– U periodu vikenda na prostoru Brčko distrikta BiH u oblasti kirminaliteta zabilježena su dva krivična djela i to “Teška krađa” iz člana 281. stav (2) i “Protivzakoniti lov” iz člana 313. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

JAVNI RED I MIR:

– U navedenom vremenskom periodu zabilježeno je jedno narušavanje javnog reda i mira i to dana 24.09.2022. godine kada je u 04.10 sati slobode lišeno lice inicijala L.N. rođen 1972, godine iz Brčkog zbog počinjenog prekršaja iz člana 6. „Posebno drsko ponašanje” i člana 8 „Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

Prekršajni nalozi zbog glasne muzike u jednom ugostiteljskom objektu u centru Brčkog, izdati su licima B.M. rođenom 1992. godine iz Brčkog i M.K. rođenom 1992. godine iz Banovića, a zbog počinjenog prekršaja iz člana 23. „Remećenje mira” iz Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

– Tokom navedenog perioda zabilježene su četiri saobraćajne nezgode.

– Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su prilikom kontrole vozača i vozila isključili ukupno 25 vozača i vozila. Od toga 14 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilima pod dejstvom alkohola, jedan vozač koji je upravljao vozilom prije sticanja prava na upravljanje, jedan koji je upravljao vozilom uz pridodatu neregistrovanu prikolicu, jedno lice jer je upravljalo neregistrovanim vozilom, dva vozača koja nisu imala naznačenu odgovarajuću potvrdu o registraciji, četiri jer su upravljali vozilima nakon isteka važnosti potvrde o registraciji, jedan koji je upravljao vozilom bez potvrde o poznavanju propisa i jedan vozač jer je nepropisno prevozio teret.

– Izdvajamo događaj od dana 24.09.2022. godine kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH tokom redovne kontrole vozača motornog vozila marke “Fiat Punto” kojim je upravljao M.A. uvidom u registar novčanih kazni utvrdili da navedeno lice po osnovu neplaćenih kazni ima dug od 19.110 konvertibilnih maraka. Zbog osnova sumnje da će pomenuto lice nastaviti s vršenjem prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH privremeno mu je oduzeto vozilo i deponovano u depozit Policije.

 

 

 

 

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime