spot_img
spot_img

Брчко: Због дуга од 19 хиљада марака одузет Фиат Пунто, забиљежени и крађа и криволов

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

И овог понедељка, у сарадњи са Полицијом Брчко дистрикта, доносимо вам преглед значајнијих безбједносно-сигурносних догађаја који су обиљежили викенд за нама.

КРИМИНАЛИТЕТ:

– У периоду викенда на простору Брчко дистрикта БиХ у области кирминалитета забиљежена су два кривична дјела и то “Тешка крађа” из члана 281. став (2) и “Противзаконити лов” из члана 313. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

ЈАВНИ РЕД И МИР:

– У наведеном временском периоду забиљежено је једно нарушавање јавног реда и мира и то дана 24.09.2022. године када је у 04.10 сати слободе лишено лице иницијала Л.Н. рођен 1972, године из Брчког због почињеног прекршаја из члана 6. „Посебно дрско понашање” и члана 8 „Ометање вршења службених послова и задатака” из Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

Прекршајни налози због гласне музике у једном угоститељском објекту у центру Брчког, издати су лицима Б.М. рођеном 1992. године из Брчког и М.К. рођеном 1992. године из Бановића, а због почињеног прекршаја из члана 23. „Ремећење мира” из Закона о јавном реду и миру Брчко дистрикта БиХ.

САОБРАЋАЈ:

– Током наведеног периода забиљежене су четири саобраћајне незгоде.

– Полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ су приликом контроле возача и возила искључили укупно 25 возача и возила. Од тога 14 возача је искључено због управљања моторним возилима под дејством алкохола, један возач који је управљао возилом прије стицања права на управљање, један који је управљао возилом уз придодату нерегистровану приколицу, једно лице јер је управљало нерегистрованим возилом, два возача која нису имала назначену одговарајућу потврду о регистрацији, четири јер су управљали возилима након истека важности потврде о регистрацији, један који је управљао возилом без потврде о познавању прописа и један возач јер је непрописно превозио терет.

– Издвајамо догађај од дана 24.09.2022. године када су полицијски службеници Полиције Брчко дистрикта БиХ током редовне контроле возача моторног возила марке “Фиат Пунто” којим је управљао М.А. увидом у регистар новчаних казни утврдили да наведено лице по основу неплаћених казни има дуг од 19.110 конвертибилних марака. Због основа сумње да ће поменуто лице наставити с вршењем прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ привремено му је одузето возило и депоновано у депозит Полиције.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img