Brčko: Završetak radova na Bulevaru mira u maju

Proširenje Bulevara mira, jedne od najfrekventnijih saobraćajnica u Brčkom, koja je počela u oktobru prošle godine odvija se predviđenom dinamikom i ukoliko vremenske prilike dozvole mogli bi biti završeni u predviđenom roku.

“Radovi se izvode u Uzunovića ulici gdje su uklonjena dva stambena objekta predviđena za rušenje. Urađena je nova fekalna kanalizacija u dužini 1.200 metara i 500 metara oborinske kanalizacije. Položeni su kablovi za uličnu rasvjetu i urađeno ok 40 odsto širokog iskopa i nasipa za izradu nove kolovozne trake”, kaže Dragan Peštić, šef nadzornog tima Odjeljenja za javne poslove Vlade Brčko distrikta.

Dodaje da je u narednih mjesec dana planiran završetak radova na iskopu i postavljanje nosivog sloja tampona, spajanje novoizgrađene oborinske kanalizacije sa postojećom na raskrsnici Kuglana i izmještanje niskonaponske elektro mreže.

- Reklama -

Završetkom ovih radova stvoriće se uslovi za početak ugradnje ivičnjaka, na čemu će raditi tri ekipe kako bi ovaj posao bio obavljen u što kraćem roku. Dio ovog projekta je i novi spoj sa ulicom Svetog Save uz rekonstrukciju semafora i rehabilitaciju na tri stare trake ulice Uzunovića.

“Plan je da se u potpunosti uradi nova kolovozna traka sa dvije saobraćajnice u ulici Uzunovića kako bi saobraćaj bio preusmjeren na nju, a da se onda krene sa rehabilitacijom starih traka. Pokušava se u najvećoj mogućoj mjeri omogućiti nesmetano odvijanje saobraćaja kroz zonu gradilišta uz što manje restrikcije kako bi stanari, građani Brčkog i putnici u tranzitu što manje trpjeli u toku izvođenja radova”, ističe Peštić.

Vrijednost radova na proširenju Bulevara je 1.223.000 KM.
Planirano je da se završe u ugovorenom roku od 180 dana pa bi kompletan posao trebao biti gotov tokom maja ove godine. U nadležnom odjeljenju vjeruju da će rekonstrukcija biti završena u roku jer su i pored hladnog vremena izvođači na terenu, a radovi su bili u prekidu samo od kraja decembra do polovine januara.

“Ovom rekonstrukcijom Brčko će dobiti još 500 metara Bulevara sa dvije kolovozne i šest saobraćajnih taraka, parking prostorima duž obje kolovozne trake, novu fekalnu i oborinsku kanalizaciju. Postaviće se i LED rasvjeta koja će biti prva te vrste u Brčkom i predstavljati parametar za postavljanje sličnih u gradu”, rekao je Peštić.

Na proširenje Bulevara mira, čiji je dio izgrađen još 1992. godine, čekalo se punih šest godina zbog veoma komplikovnog rješavanja imovinsko pravnih odnosa jer je početak radova podrazumjevao uklanjanje dvije privatne kuće u Uzunovićevoj ulici. Paralelno sa ovim poslovima završeni su i radovi na rekonstrukciji obližnje Šantićeve ulice u Srpskoj varoši koja je koštala oko 200.000 KM.

Za puteve 6,2 miliona KM

Šef Odjeljenja za javne poslove u Vladi distrikta Brčko Sabrija Jašarević rekao je da su u 2018. godini izgrađeni i rekonstruisani putevi i ulice u vrijednosti od 6,2 miliona KM. Vrijednost radova koji su u toku je 2,4 milion KM, potpisani su ugovori za izvođenje radova u iznosu od 1,7 miliona KM, a u otvorene su ponude i u toku je izbor izvođača za radove u vrijednosti od 1,2 milion KM. Riječ je o novcu iz budžeta kapitalnih potreba ovog odjeljenja za prethodne tri godine koji iznosi 23,7 miliona KM.

(srpskainfo.com)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime