spot_img
spot_img

Brčko: Završena obdukcija – pronađena dijabola u tijelu nastradalog dječaka

spot_img
spot_img

Završena je obdukcija tijela petnaestogodišnjaka kojeg je, kako se sumnja, maloljetnik pogodio nesmotrenim korištenjem vazdušne puške u Brčkom.

“Tokom obdukcije pronađena je dijabola, te je utvrđeno da je uzrok smrti povreda koja je nastala usljed upotrebe vazdušne puške”, rekli su za “Nezavisne novine” izvori bliski istrazi.

Naši sagovornici dodaju da je maloljetnik, za kojeg se sumnja da je pucao, zadržan, te da će nadležno tužilaštvo za njega najvjerovatnije zatražiti mjere zabrane.

Ova tragedija se, podsjetimo, desila u ponedjeljak naveče u brčanskom naselju Ilićka.

Kako saznajemo, dječak je pogođen u grudi, a iako su ljekari pokušali da mu pomognu, on je, nažalost, podlegao.

Kako je potvrdila Dževida Hukičević, portparolka Policije Brčko distrikta BiH, u 19.51 policiji je iz Hitne medicinske pomoći prijavljen događaj koji je za posljedice imao tragičan ishod, a čiji su akteri bili maloljetne osobe.

Iz Hitne medicinske službe Brčko distrikta BiH medijima su potvrdili da su zaprimili poziv u kome je rečeno da je dječak pogođen prilikom nesmotrenog korištenja vazdušne puške.

Navode da je ekipa medicinske pomoći izašla na teren, a nesrećni dječak je prevezen u brčansku bolnicu, gdje je dežurni hirurg konstatovao smrt maloljetnika.

 

 

 

(nezavisne.com)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img