spot_img
spot_img

Brčko: Završena Akademija mladih lidera dijabetesa BiH

spot_img
spot_img

Udruženje dijabetičara Brčko distrikta Bosne i Hercegovine je u periodu od 23. 11. do 27. 11. 2023. godine u Brčkom organizovalo Akademiju mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine.

Prva generaciju mladih lidera činili su 20 mladih osoba sa područja Bosne i Hercegovine koji imaju dijabetesa. Tokom 5 dana mladi su radili sa vrhunskim stručnjacima iz oblasti endokrinologije, dijabetologije, oftalmologije, stomatologije, profesorima fizičke kulture, novinarima i edukatorima.

Program je bio prolagođen mladim osobama u vidu teorijskih predavanja, praktičnih radionica i sportskih aktivnosti.

Učesnici su proširivali svoja znanja i vještine iz oblasti dijabetesa, oftamologije, oralnog zdravlja, fizičke aktivnosti, vještine komunikacije i odnosna s medijima što će im olakšati rad u njihovim zajednicama na polju prevencije dijabetesa, podizanju svijesti o dijabetesu, edukaciji osoba sa dijabetesom i povećanju prava za osobe sa dijabetesom.

U sklopu akademije učesnici su imali priliku posjetiti endokrinološku i oftalmološku ordinaciju te se upoznati sa njihovim radom.

Učesnici su imali priliku i posjetiti našu Vijećnicu te da se upoznaju sa gradonačelnikom distrikta prim. dr Zijadom Nišićem. Pokrovitelj akademije mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine je predsjednik Skupštine Brčko distrikta gospodin Siniša Milić.

Hvala i farmaceutskim kućama koje su prepoznale značaj akademije i podržali održavanje Akademije mladih lidera dijabetesa Bosne i Hercegovine u Brčkom.

 

 

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img