spot_img
spot_img

Brčko: Zaposleni u Zdravstvenoj stanici Bijela najavili štrajk upozorenja

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Запосленици Здравствене станице Бијела на састанку одржаном 17. фебруара донијели су одлуку о ступању у штрајк уколико менаџмент Јавне здравствене установе „Здравствени центар Брчко“ не удовољи њиховим захтјевима.

Здравствени радници ове установе траже плаћање трошкова путовања на посао, повећање плате од 10% за све упослене, те потписивање Колективног уговора.

Штрајк упозорења је најављен за сриједу 22. фебруар, а биће одржаван сваки дан у времену од 07:30 до 08:15 сати.

„Сви запосленици на посао путују из удаљених мјеста, а да не постоји организован јавни превоз. Они су принуђени издвајати значајан дио новчаних средстава из своје плате за путовање до посла и назад чиме се примања доста умањују у однoсу на запослене који раде у мјесту становања“, рекао је доктор Фарид Нишић, члан штрајкачког одбора Здравствене станица Бијела.

Он је напоменуо да су се у складу са Законом о штрајку Брчко дистрикта одлучили на овај потез како би се изборили за свој материјални статус.

Запосени у овој установи оставили су рок до 3. марта ове године да се постигне споразум на њихове захтјеве и најавили да ће у потпуности обуставити свој рад, осим за хитне прегледе, док се њихови захтјеви не испуне.

Нишић је позвао све колеге и запосленике ЈЗУ “Здравствени центар Брчко” и институције Брчко дистрикта који имају исти проблем да се прикључе у остваривању њихових права.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img