spot_img
spot_img

Брчко: Започео главни претрес у кривичном поступку против Славице Вујић

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Дана 17. септембра 2018. године, пред Основним судом Брчко дистрикта БиХ започео је главни претрес у предмету против оптужене Славице Вујић, којој се ставља на терет да је починила кривично дјело -обмана при добијању кредита и других погодности- из члана 262. став 2. Кривичног закона Брчко дистрикта БиХ.

Оптуженој се ставља на терет да у поступку санације стамбених објеката после поплава које су у априлу и мају 2014. године погодиле Брчко дистрикт БиХ, органу надлежном за провођење програма санације стамбених објеката оштећених поплавама није предочила да је у то вријеме била власник још једног стамбеног објекта, за које, да је знао надлежни орган исту не би сврстао на листу корисника права на санацију стамбених објеката прве категорије којим припада право на исплату новчаних средстава у износу од 33.000,00 КМ, која новчана средства су јој и исплаћена, већ треће категорије којим припада право на исплату новчаних средстава у износу од 10.000,00 КМ, чиме је прибавила себи противправну имовинску корист у износу од 23.000,00 КМ, а за исти износ оштетила Брчко дистрикт БиХ.

Главни претрес је почео читањем оптужнице, након чега је поступајући тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ изнио уводну ријеч, док је бранилац оптужене задржао право да у овој фази поступка не износи уводно излагање. За следећи наставак главног претреса у овом кривичном поступку суд је одредио саслушање три свједока оптужбе.

 

 

 

 

 

(nula49.com)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img