spot_img
spot_img

Brčko: Za trudnice i porodilje po 100 besplatnih jednosatnih parking karata

spot_img
spot_img

Skupština Brčko distrikta BiH na posljednjoj sjednici usvojila je inicijativu kojom će se omogućiti svim trudnicama i porodiljama na području Distrikta 100 besplatnih jednosatnih parking karata za sve parking zone koje će važiti za period jedne godine, odnosno šest mjeseci prije poroda i šest mjeseci poslije poroda.

“U naredna dva mjeseca izvršićemo pripremne radnje koje su neophodne za primjenu ove inicijative. Prilikom kupovine karata koje će se moći kupiti na kiosku, trudnice, odnosno porodilje dužne su dostaviti na uvid potvrdu o prebivalištu i doktorsko uvjerenje o trudnoći. Parking karta važi za sve parking zone, odnosno crvenu, plavu i zelenu”, rekao je Itrić.

Prema riječima Itrića, moguće su zloupotrebe besplatnih parking karata na način da se karte predaju na korištenje trećoj osobi koja bi koristila ovu uslugu, ali onda će trudnica ili porodilja biti uskraćena za određeni broj parking karti.

“Uz ove karte dodatno ćemo osigurati još tri parking mjesta namijenjena trudnicama i porodiljama koja će se nalaziti kod brčanske Bolnice, Doma zdravlja i na Trgu pravde kod ambulante”, rekao je Mato Itrić, zamjenik direktora u JP “Putevi Brčko”.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Povezano

spot_img
spot_img

Poslednje vijesti

spot_img
spot_img