Брчко: За труднице и породиље по 100 бесплатних једносатних паркинг карата - nula49.com
spot_img
spot_img

Брчко: За труднице и породиље по 100 бесплатних једносатних паркинг карата

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Скупштина Брчко дистрикта БиХ на посљедњој сједници усвојила је иницијативу којом ће се омогућити свим трудницама и породиљама на подручју Дистрикта 100 бесплатних једносатних паркинг карата за све паркинг зоне које ће важити за период једне године, односно шест мјесеци прије порода и шест мјесеци послије порода.

“У наредна два мјесеца извршићемо припремне радње које су неопходне за примјену ове иницијативе. Приликом куповине карата које ће се моћи купити на киоску, труднице, односно породиље дужне су доставити на увид потврду о пребивалишту и докторско увјерење о трудноћи. Паркинг карта важи за све паркинг зоне, односно црвену, плаву и зелену”, рекао је Итрић.

Према ријечима Итрића, могуће су злоупотребе бесплатних паркинг карата на начин да се карте предају на кориштење трећој особи која би користила ову услугу, али онда ће трудница или породиља бити ускраћена за одређени број паркинг карти.

“Уз ове карте додатно ћемо осигурати још три паркинг мјеста намијењена трудницама и породиљама која ће се налазити код брчанске Болнице, Дома здравља и на Тргу правде код амбуланте”, рекао је Мато Итрић, замјеник директора у ЈП “Путеви Брчко”.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img