spot_img
spot_img

Брчко: За суботњи “Мајевица трејл” пријављено 110 учесника

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Такмичење у планинском трчању под називом “Мајевица трејл” биће одржано у суботу у организацији Тркачко-рекреативног клуба “Мајевица” из Брчког, потврдио је новинарима члан тог клуба Жељко Новаковић.

Новаковић је рекао да се такмичење у Брчком одржава другу годину заредом, те да су ове године припремљене четири стазе кружног облика у дужинама од два, пет, 15 и 25 километара.

“Имамо пријављених 110 учесника. Неки учесници ће доћи на дан трке и то су родитељи са дјецом. Очекујемо лијепу забаву као и прошле године”, истакао је Новаковић.

Он је навео да је трка међународног карактера, али да ће због тренутне епидемиолошке ситуације већина учесника бити из БиХ.

“Циљ трке јесте промоција здравог начина живота, природних и туристичких потенцијала планине Мајевице и, генерално, да људе више приближимо природи. Нажалост, велики број наших људи никада није био на Мајевици и ово је једна од активности да их привуче планини”, појаснио је Новаковић.

Он је додао да прва трка стартује у 11 часова, да су старт и циљ све четири трке код Планинарског дома “Свети Бернард” у насељу Горњи Зовик, те да су, уз клуб, домаћини такмичења и чланови Планинарског друштва “Гранаш”.

Новаковић је напоменуо да се, иако су формалне пријаве затворене, за учешће у трци још могу пријавити сви заинтересовани, уз напомену да им организатори не могу гарантовати пун стартни пакет.

 

 

 

(srna)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img