spot_img
spot_img

Брчко: За сада без нових епидемиолошких мјера

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

С обзиром на погоршану ситуацију у Брчко дистрикту и повећаном броју издатих потврда о изолацији, санитарни инспектор Инспектората Брчко дистрикта БиХ Алма Смајловић рекла је да је ситуација тренутно погоршана, али да нема потребе за увођењем нових рестриктивних мјера.

„У посљедњих десет дана издато је око 550 рјешења о изолацији за позитивна лица на ковид-19, те рјешења за ограничавање кретања за особе које су биле у контакту са зараженим лицима. Дневно се изда у просјеку око 50 рјешења, а рјешења се издају у складу са посљедњом Одлуком Кризног штаба“, рекла је Алма Смајловић, санитарни инспектор брчанског Инспектората

Према подацима из Инспектората Брчко у посљедње вријеме мање је рјешења за контакте, јер према наредби Кризног штаба особе које су вакцинисане не подлијежу обавези изолације.

Познат је податак да је са данашњим даном активно заражених 363 случаја, а у посљедња 24 сата је забиљежен један смртни случај од посљедица заразе од ковида-19.

Из инспектората поручују да нема потребе за новим рестриктивним мјерама, али савјетују грађанима да се придржавају општих препоручених хигијенских мјера као што су одржавање на дистанци на мјестима гдје је повећан број окупљених лица, да се по потреби носи заштитна маска и да се редовно дезинфикују руке и предмети опште употребе.

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img