spot_img
spot_img

Брчко: За напад паса луталица одштета и до 1.100 КМ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Проблем паса луталица није трајно ријешен у Брчко дистрикту.

Свједочимо и нападима паса луталица и наношењу тјелесних повреда усљед угриза паса. Јавно предузеће „Комунално Брчко“ је задужено за исплате одштетних захтјева грађанима, које нападну пси луталице.

Шеф Сектора за збрињавање напуштених животиња при Јавном предузећу „Комунално Брчко“ Жељка Томић, изјавила је данас да је у првом кварталу ове године ово предузеће запримило 12 одштетних захтјева усљед напада паса луталица у нашем граду.

Он је рекла да је се поред налаза љекара, попуњава и одређена документација која је неопходна да се приложи после напада паса луталица, те да је ЈП „Комунално Брчко“ задужено да се споразумним путем исплати штета од 900 КМ за пунољетна лица а 1100 КМ за малољетнике.

Томић каже да се поред налаза љекара, изјава сведока ако их је било, попуњава и одређена документација која је неопходна да се приложи после напада паса луталица. У прошлој години било је око 20 одштетних захтјева док је годину дана раније било дупло више одштетних захтјева за исплату оштећеним грађанима након напада паса луталица у Брчком.

Жељка Томић је рекла да је у последње двије године повећан број грађана који доводе и остављају своје кућне љубимце у азил и да се као разлог за тај чин често наводи одлазак у иностранство власника паса и да је до сада остављено 120 власничких паса док је доста мањи број удомљен.

Према њеним ријечима, ти пси се морају преузети јер би у противном били препуштени улици и због тога постали потенцијални проблем за нашу заједницу.

Жељка Томић најавила је да ће у сарадњи са Кинолошким савезом Брчко дистрикта 14. маја ове године бити организована изложба расних паса и паса мјешанаца и позвала све заинтересоване да покажу своје кућне љубимце.

 

 

 

(radiobrcko.ba)

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img