Brčko: Za deset mjeseci 101 migrant

Služba za poslove sa strancima u Brčkom je, za deset mjeseci ove godine, registrovala 101 migranta koji je ilegalno pronađen na području Brčko distrikta.

Jovan Stojičić, šef Terenskog centra Službe za poslove sa strancima u Brčkom kaže da je najviše migranata na naše prostore došlo iz Pakistana, Avganistana, Sirije, Libije, Irana, Iraka, Bangladeša i Maroka koji su na područje distrikta ušli iz pravca Bijeljine ili preko željezničkog mosta na Savi.

- Reklama -

“Sva ta lica su vraćena u državu iz koje su prešli u BiH ili im je na njihov zahtjev data potvrda o iskazanoj namjeri za azil i upućeni su u azilantski centar u Sarajevo”, rekao je za Radio Brčko Stojičić i pojasnio da je njima određena i maršruta kretanja do azilantskog centra  gdje bi oni trebali da podnesu zahtjev za azil.

Prema evidenciji Službe za poslove sa strancima u Brčkom, broj ilegalnih  migranata je manji u odnosu na prvu polovinu ove godine iz razloga što je, kako navode, granica sa Republikom Hrvatskom sada dobro obezbijeđena.

Radi uporednih pokazatelja, treba reći da je za cijelu prošlu godinu Služba za poslove sa strancima u Brčkom evidentirala samo šest ilegalnih ulazaka na područje distrikta Brčko.

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime