spot_img
spot_img

Брчко: За 15 дана требала би почети исплата помоћи запосленима у јавном сектору

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ребалансом буџета Дистрикта за 2023. годину у износу од 40,5 милиона КМ обезбјеђена су средства између осталог и за повећање плата запосленима у јавном сектору, као једна од обавеза преузетих у договору са Синдикатом Брчко дистрикта у вези са повећањем плата запослених у јавној управи.

Предсједник Синдката Дистрикта Игор Бабић каже да је овим Ребалансом планирана исплата једнократне помоћи запосленима у јавној управи који имају плату мању од 1.200 КМ.

„Ми смо добили информацију да би исплата једнократне новчане помоћи запосленима у органима јавне управе, требала почети за највише 15 дана у износу од 400 марака, а чија је основна плата до 1.200,00 КМ односно која не прелази неопорезиви дио, као и правним лицима које је основао Дистрикт“, појаснио је Бабић.

Према ријечима Бабића право на ову једнократну помоћ имају и запослени у Јавним предузећима.

„С тим да ће ако предузеће послује позитивно исплатити једнократну помоћ, а уколико предузећа немају новчана средства биће исплаћено из ребаланса буџета Дистрикта за 2023 годину“, истакао је Бабић.

Како је рекао, на списку се налази око 660 запослених у органима јавне управе који су испунили услове за исплату ове помоћи, а што се тиче Јавних предузећа немају тачан број.

„Влада Брчко дистрикта је тражила од Јавних предузећа да доставе спискове са жиро рачунима оних који би требало да добију ову помоћ и вјерујемо да нико неће бити изостављен“, навео је Бабић.

У данашњој анкети питали смо и Жику Ђурића, запосленог у органима јавне управе у Брчком, шта за њега значи ова једнократна помоћ.

„Раст цијена је евидентан на свакодневном нивоу и свака помоћ ће добро доћи пошто је свакако неизвјесна ситуација око поскупљења“, рекао је Ђурић.

Подсјећамо, генерални штрајк запослених у јавној управи Дистрикта почео је 23. маја ове године а завршен је четврог јула потписаним Споразумом о престанку генералног штрајка између Владе Дистрикта и брчанског Синдиката.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

spot_img

Повезано

spot_img
spot_img

Последње вијести

spot_img
spot_img