Brčko: Za 11 mjeseci 12.000 “kazni” za parking, rekorder ima 20 neplaćenih

Javno preduzeće “Putevi Brčko” ove godine je, zaključno sa 30. novembrom, izdalo 12.000 dnevnih karata vozačima koji nisu platili parking. Prema riječima Mate Itrića, zamjenika direktora ovog preduzela, od tog broja naplaćeno je 8.200 karata.

Preduzeće nastavlja s postupkom prikupljanja podataka o vlasnicima vozila koji nisu platili parking mjesto.

- Reklama -

“Poslali smo 1.971 opomenu onim korisnicima koji nisu platili dnevnu kartu, a od kojih je većina iz Brčkog. Prema zakonskim odredbama, do sada smo pokrenuli 20 sudskih postupaka protiv onih korisnika koji su imali pet i više neplaćenih dnevnih karata. Od toga je sedam riješeno na sudu u našu korist”, istakao je za Radio Brčko Itrić, te dodao da je rekorder vlasnik vozila s 20 neplaćenih dnevnih karata.

Poduzeće je pokrenulo postupak prikupljanja podataka za blizu 200 nesavjesnih korisnika parking usluga s područja Distritka, i za njih 100 izvan Brčkog, a koje čeka sudski spor.

Itrić je napomenuo i to da Javno preduzeće “Putevi Brčko” provodi aktivnosti na modernizaciji informatičkog sistema Parking servisa, a koji će biti ažurniji po pitanju plaćanja parkinga putem SMS poruka.

 

 

 

 

 

(radiobrcko.ba)

Ostavi odgovor

Unesti Vaš komentar
Upišite Vaše ime